Maatje-minder-frambozenconfituur

123-h-frambozen-jam-08-19.jpg

recepten

Een heerlijke confituur die klaar is in 5 minuten en goed is voor de lijn! Wie wil er dat 's morgens niet op zijn boterhammetjes?



Hoe speel je dat klaar?
Door diepvriesframbozen te laten geleren met pectine en ze te zoeten met een beetje stevia. Wie niet houdt van de smaak van stevia kan die zoetstof vervangen door dezelfde hoeveelheid tagatesse. En als je toch suiker wilt gebruiken, dan volstaat het om 250 gram te laten meekoken met de ontdooide vruchten. 
Ook andere diepvriesvruchten kan je op deze manier verwerken.

Ingrediënten voor 1 kg frambozenconfituur
1 kg diepvriesframbozen
1 zakje (20 g) Pec plus of Marmello
1 snufje kaneelpoeder
5 el (of meer naar smaak) stevia in poedervorm

Hoe maak je dat klaar?
- Doe de diepvriesframbozen in een grote (brede) kookpot en laat ze ontdooien.
- Breng ze aan de kook terwijl je je ze plet en doorroert met een houten lepel.
- Roer er dan beetje bij beetje de inhoud van een zakje Pec plus door.
- Voeg een snufje kaneelpoeder toe en laat een minuut doorkoken.
- Zet het vuur uit en roer de stevia erdoor.

529389_974_O_Koken voor een maatje minder_met buikbandje1.jpg



Recept uit het boek 'Koken voor een maatje minder - min 6 kilo in 6 weken' 
van Hilde Deweer en Marie Bossuyt





auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram