Recept: macaroni met hesp, kaas en venkel
recepten
Macaroni met ham, kaas en venkel: een heerlijke combinatie, en de saus kan je vooraf maken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels citroensap
- 150 g mascarpone
- 100 g geraspte gruyère
- 1 grote venkel
- peper en zout
- 375 g marcaroni of andere pasta
- 5 sneetjes gekookte ham
- 1 bosje bieslook
- versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Bak de spekblokjes krokant in een droge pan. Doe het gebakken spek in een kommetje.
- Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn en bak ze in dezelfde pan met een scheutje olijfolie.
- Roer de honing, mosterd en het citroensap erdoor en laat wat indikken.
- Voeg de mascarpone en de kaas toe en roer alles goed om. Kruid met peper.
- Maak de venkel schoon, snijd hem in dunne reepjes en bak ze knapperig goudgeel in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en houd hem warm.
- Kook de macaroni in zout water volgens de instructies op de verpakking. Laat hem uitlekken en roer hem door de saus.
- Snijd de ham in snippers en roer ze onder de saus.
- Versnipper de bieslook.
- Verdeel de venkel over een schaal, doe de pasta met saus erop en werk af met flink wat bieslook.
- Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Bron:
Een recept uit het boek 'Koken in het weekend, eten de hele week' van Hilde Deweer.
Uitgegeven bij Standaard Uitgeverij.