Gerelateerde artikels
Milky bars
recepten
Ingrediënten voor 8 grote bars
Repen
1 kop amandelpoeder (of ongeveer 85 g)
2 eetlepels kokosbloem
het merg van een vanillestokje of
½ theelepel natuurlijk vanillepoeder snufje zout
¹/³ kop gesmolten kokosolie
1 eetlepel kokosnectar of een andere natuurlijke zoetmaker
Karamel
1 kop medjooldadels, ontpit snufje zout
2 eetlepels amandelpasta
1 eetlepel water
Chocoladelaag
200 g donkere chocolade
of:
½ kop gesmolten kokosolie
½ kop ongezoete raw cacaopoeder
¼ kop ahornsiroop
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten voor de repen in een kom en meng goed. Giet het ‘deeg’ in een vierkante vorm belegd met plasticfolie (of gebruik een silicone vorm). Duw goed aan en zet 10 minuten in de diepvriezer.
2. Maak de karamel door de dadels met wat zout en de amandelpasta te mixen in een goede blender. Voeg eventueel een eetlepel water toe.
3. Doe de karamel boven op de eerste laag en smeer uit zodat er overal evenveel karamel zit. Zet de schaal terug in de diepvriezer gedurende
30 minuten.
4. Smelt de chocolade of maak je eigen chocolade van kokosolie, cacao- poeder en ahornsiroop.
5. Duw het ‘deeg’ uit de vorm en snijd in mooie repen terwijl het nog hard is. Doop de repen in de gesmolten chocolade en laat de chocolade opstijven in de koelkast. Herhaal de laatste stap als je een dikke choco- ladelaag wilt (sterk aanbevolen).
6. Bewaar de repen in de koelkast of in je diepvriezer.