Op het vel gebakken schelvisfilet met gestoofde andijvie, oesterzwammen en passievruchtencoulis
recepten
Ingrediënten voor 3 personen
3 schelvisfilets, ½ andijvie, 300 g oesterzwammen, 2 à 3 passievruchten, 4 kl olijfolie voor de coulis, 1 kleine el olijfolie voor de vis, 1 kleine el olijfolie voor de oesterzwammen, 1 klontje boter, zwarte peper, fleur de sel
Bereiding
- Maak eerst de coulis: lepel de passievruchten uit en meng pitjes en sap met de olijfolie. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Als je de pitjes vervelend vindt, kun je de coulis zeven. Je kunt de coulis ook mixen!
- Maak de andijvie en de oesterzwammen schoon en snij ze in stukjes.
- Stoof de andijvie in een klein klontje boter en kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Stoof de oesterzwammen in een el olijfolie. Niet te lang anders worden ze taai.
- Wrijf een pan in met olijfolie en bak de vis gaar op het vel. Zet het deksel er even op zodat ook de bovenkant van de vis gaart. Kruid met peper en fleur de sel.
- Serveer de vis met de coulis en de groente.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5