Gerelateerde artikels
Pasta met bloody-marysaus
recepten
Een speelse, pikante pasta die gebaseerd is op de bekende 'Bloody Mary' cocktail. De perfect balans tussen pit en zoet!
Net als bij de cocktail kun je ook hier de hoeveelheid tabasco aan je smaak aanpassen.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gedroogde volkorenpasta80 ml olijfolie extra vergine
500 g cherrytomaten
2 lange rode chilipepers, fijngesneden
8 tenen knoflook, in plakjes
125 ml wodka of gin
1/2 tl tabasco, of naar smaak
1 el worcestersaus
zeezout en grof gemalen zwarte peper
bleekselderijblaadjes en fijngeraspte parmezaan voor erbij
Bereiding
- Kook de spaghetti in 8 minuten (of volgens de instructies op de verpakking) al dente in een grote pan met gezouten, kokend water. Giet af, bewaar 125 ml van het kookwater, en zet apart.
- Zet de pan terug op hoog vuur. Schenk er 2 eetlepels olie in, voeg de tomaten toe en bak ze al roerend 3 minuten, tot de tomatenvelletjes kleur krijgen.
- Draai het vuur iets lager. Bak de chilipeper en knoflook 1-2 minuten mee.
- Roer de wodka, het bewaarde kookwater, de tabasco, worcestersaus, de rest van de olie en zout en peper erdoor. Doe de pasta terug in de pan en schep 1 minuut door tot hij weer warm is. Dien de pasta op met de parmezaan en bleekselderijblaadjes.
Een recept uit het boek 'One Pan Perfect' - 'Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk'
van Donna Hay (Receptuur en Styling)
fotografie Chris Court
fotografie Chris Court
uitgegeven bij Unieboek/Het Spectrum bv, Amsterdam
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist