Gerelateerde artikels
Pasta met butternutpuree, pancetta en salie
recepten
Een heerlijke smakencombinatie en een saus die je perfect vooraf kunt maken.
Buon appetito!
Ingrediënten voor de saus
200 g pancetta1 Spaanse (grote) ui
2 teentjes knoflook
1 kg vruchtvlees van butternut
olijfolie om te bakken
10-tal blaadjes salie
500 ml kippenfond
peper en zout
Bereiding van de saus
- Snijd de pancetta in reepjes.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
- Snijd de butternut in blokjes.
- Laat een stoofpot met dikke bodem warm worden, doe er 2 eetlepels olijfolie in en bak de pancetta krokant. Hak de salie fijn, voeg toe en roer goed om. Schep de pancetta en de salie uit de pot, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast.
- Voeg een extra scheut olijfolie toe en voeg de butternut, de ui en knoflook toe. Kruid met peper en zout en laat bakken tot de ui glazig is. Roer af en toe goed om.
- Giet dan de kippenfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur meteen laag. Laat zeker 15 minuten sudderen zonder deksel tot de butternut zacht is. Laat wat afkoelen en mix glad.
Ingrediënten voor de pasta
400 g fettuccine of andere pasta100 g gemalen gruyère
50 g blauwschimmelkaas
peper en zout
optioneel: pijnboompitten
Bereiding van de pasta
- Kook de pasta al dente in veel water met een snufje zout, giet hem af maar houd 50 ml kookvocht apart. Doe de pasta terug in de kookpot en roer de butternutpuree en de helft van het kookvocht erdoor terwijl je hem op een zacht vuurtje opwarmt.
- Roer de helft van de gruyère erdoor en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe tot de pasta helemaal met saus is bedekt.
- Werk elk bord af met de pancetta, blokjes blauwschimmelkaas, nog wat extra gruyère en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Een recept uit het boek 'Koken in het weekend, eten de hele week'
van Hilde Deweer
uitgegeven door MBooks
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist