Gerelateerde artikels
Pizza met tonijn, gemengde paddenstoelen en buffelmozzarella
recepten
Je hoeft een pizza niet altijd te beleggen met massa’s kaas, salami of vette worst. Een pizza met tonijn, gemengde paddenstoelen en buffelmozzarella is een stuk gezonder dan een die je door een pizzakoerier laat bezorgen. En stiekem nog lekkerder ook.
ZO MAAK JE EEN PIZZA MET TONIJN, GEMENGDE PADDENSTOELEN EN BUFFELMOZZARELLA
Verwarm de oven op 220 graden.
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de pizzabodem iets dunner uit met een deegroller. Leg de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een pan en bak hierin de knoflook en de paddenstoelen. De paddenstoelen laten eerst vocht los, maar bak nog even door. Zodra ze het losgelaten vocht weer op hebben genomen, zijn ze klaar.
Meng de tomatenpuree met de tijm, oregano en peper en smeer het tomatenmengsel uit over de pizzabodem.
Verdeel de tonijn over de pizza en bedek met het paddenstoelen mengsel. Bak de pizza 12 minuten in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is.
Verdeel de mozzarella over de pizza en druppel er 1 eetlepel olijfolie over. Bestrooi met de blaadjes basilicum en peper.
Auteur: Lai-Wah