Posteleinsoep
recepten
Ingrediënten
1 bakje postelein, 1 (Spaanse) ui, 1 lookteentje, 1 el olijfolie, 1 preistengel, 1 schijf knolselderij, 2 l kippenbouillon, peper en fleur de sel of maldonzout.
Bereiding
- Pel de ui en de look en snij ze grof. Bak ze glazig in de warme olijfolie.
- Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snij de top van het groen af en halveer de preistengel. Spoel de prei onder koud stromend water en verwijder de zandresten. Snij de prei in stukken en spoel ze nog eens.
- Schil de knolselderij en snij in stukken.
- Doe de prei en de knolselderij bij de ui en look en laat een paar minuten meestoven onder deksel.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 3 minuten opkoken. De groente moet gaar zijn maar niet platgekookt.
- Doe de postelein erbij en laat nog 3 minuten meekoken.
- Mix de soep en kruid met peper en fleur de sel.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5