Recept: zeebaars in de oven

Chezpascale_zeebaars_2023.png

recepten

Dit gerecht, een recept uit het kookboek 'Chez Pascale' van Pascale Naessens, is een echte ovenschotel: alle ingrediënten gaan er rauw in en 15 tot 20 minuten later heb je heerlijk eten. Let wel, het gerecht maakt deel uit van een buffet voor 6 personen, daarom zijn de individuele porties per recept kleiner. De andere gerechten die op de feesttafel staan, vind je in het boek.


Ingrediënten:
600 g zeebaarsfilet met vel, zonder schubben
20-tal kleine en halfgrote tomaatjes
gele en rode puntpaprika
3 eetlepels uitgelekte kappertjes
200 g groene en zwarte olijven
+ 6 knoflookteentjes
6 takjes tijm
3 takjes rozemarijn

Nodig:
grote ovenschaal

Voorbereiding:
Snijd de vis in zes stukken en de paprika’s in ringetjes. Plet de knoflookteentjes. Doe alle groenten, kruiden, kappertjes en olijven in de ovenschaal. Schik er de vis tussen. Giet er flink wat olijfolie over in een dunne straal, zodat alles wat olie heeft gekregen. Kruid met peper en zout. Zet de schaal in de koelkast.

Als de gasten er zijn: Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven op 180 °C.

cov-chez pascale.jpg

Bron:

Chez Pacale

Uitgeverij Lannoo

208 pagina's

29,99 euro



Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram