Gerelateerde artikels
Recept: zeebaars in de oven
recepten
Dit gerecht, een recept uit het kookboek 'Chez Pascale' van Pascale Naessens, is een echte ovenschotel: alle ingrediënten gaan er rauw in en 15 tot 20 minuten later heb je heerlijk eten. Let wel, het gerecht maakt deel uit van een buffet voor 6 personen, daarom zijn de individuele porties per recept kleiner. De andere gerechten die op de feesttafel staan, vind je in het boek.
Ingrediënten:
600 g zeebaarsfilet met vel, zonder schubben
20-tal kleine en halfgrote tomaatjes
gele en rode puntpaprika
3 eetlepels uitgelekte kappertjes
200 g groene en zwarte olijven
+ 6 knoflookteentjes
6 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
Nodig:
grote ovenschaal
Voorbereiding:
Snijd de vis in zes stukken en de paprika’s in ringetjes. Plet de knoflookteentjes. Doe alle groenten, kruiden, kappertjes en olijven in de ovenschaal. Schik er de vis tussen. Giet er flink wat olijfolie over in een dunne straal, zodat alles wat olie heeft gekregen. Kruid met peper en zout. Zet de schaal in de koelkast.
Als de gasten er zijn: Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven op 180 °C.
Bron:
Uitgeverij Lannoo
208 pagina's
29,99 euro