Shakshuka

123-h-lowcarb-Julie-shakshuka-07-22.jpg

recepten

Hou je van eenpansgerechten waarin je allerlei groenterestjes kunt verwerken?
Probeer dan eens deze shakshuka, de Arabische versie van een restjesomelet.
Traditioneel heeft hij een basis van tomaat, paprika en ui, die wordt afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. 

Tijd: 10 minuten voorbereiding, 10 minuten baktijd
Materiaal: grote pan

Ingrediënten voor 2 personen
2 eetlepels extra vierge olijfolie
zwarte peper en zeezout
4 eieren
1 ui
1 rode paprika
400 g gepelde tomatenblokjes
komijn en (gerookte) paprikapoeder
peterselie
optioneel: 1 teentje knoflook, 100 g feta

Bereiding
  • Versnipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Bak beide beetgaar in 2 lepels olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog even meegaren. Breng op smaak met komijn, (gerookte) paprikapoeder, peper, zout en eventueel een teentje geraspte knoflook.
  • Maak tussen de groenten vier kuiltjes en breek er voorzichtig de eieren in. Laat de eieren 3 à 4 minuten zachtjes garen (eventueel onder deksel), tot het eiwit gestold is. Het eigeel mag vloeibaar blijven. Kruid bij met peper en zout.
  • Werk af met peterselie en eventueel wat verkruimelde feta. Je kunt er ook nog een halve avocado bij serveren. 

Een recept uit het boek 'Low carb - Lekker & snel' van Julie Van den Kerchove
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Heikki Verdurme

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram