Gerelateerde artikels
Shakshuka
recepten
Hou je van eenpansgerechten waarin je allerlei groenterestjes kunt verwerken?
Probeer dan eens deze shakshuka, de Arabische versie van een restjesomelet.
Traditioneel heeft hij een basis van tomaat, paprika en ui, die wordt afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes.
Tijd: 10 minuten voorbereiding, 10 minuten baktijd
Materiaal: grote pan
Ingrediënten voor 2 personen
2 eetlepels extra vierge olijfoliezwarte peper en zeezout
4 eieren
1 ui
1 rode paprika
400 g gepelde tomatenblokjes
komijn en (gerookte) paprikapoeder
peterselie
optioneel: 1 teentje knoflook, 100 g feta
Bereiding
- Versnipper de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Bak beide beetgaar in 2 lepels olijfolie.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog even meegaren. Breng op smaak met komijn, (gerookte) paprikapoeder, peper, zout en eventueel een teentje geraspte knoflook.
- Maak tussen de groenten vier kuiltjes en breek er voorzichtig de eieren in. Laat de eieren 3 à 4 minuten zachtjes garen (eventueel onder deksel), tot het eiwit gestold is. Het eigeel mag vloeibaar blijven. Kruid bij met peper en zout.
- Werk af met peterselie en eventueel wat verkruimelde feta. Je kunt er ook nog een halve avocado bij serveren.
Een recept uit het boek 'Low carb - Lekker & snel' van Julie Van den Kerchove
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Heikki Verdurme
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist