Slaatje van burrata, perzik, tomaten en ham

123h-slaatje-ham-burr-perzik-tomaat-06-19.jpg

recepten

Een fris zomers slaatje met een verrassende combinatie van ingrediënten: burrata, tomaat, ham en verse perzik.
Klaar in tien minuten, licht, gezond en overheerlijk! 



Ingrediënten
1 rijpe perzik
3 pruimtomaten of een handje kerstomaten
6 dunne plakken gedroogde ham (bv. serrano of parma)
1 bol burrata (ca. 150 g) - 1 opgehoopte el amandelschilfers
4 blaadjes basilicum
2 el olijfolie
1 el balsamico
peper en fleur de sel
optioneel: een paar frambozen

Bereiding
  • Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
  • Snijd de tomaten en de perzik in partjes en de burrata en de ham in repen.
  • Verdeel de tomaten, perzik en burrata over twee borden en breng op smaak met de olijfolie, balsamico, zout en peper. 
  • Garneer met het basilicum en de geroosterde amandel.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram