Gerelateerde artikels
Slaatje van burrata, perzik, tomaten en ham
recepten
Een fris zomers slaatje met een verrassende combinatie van ingrediënten: burrata, tomaat, ham en verse perzik.
Klaar in tien minuten, licht, gezond en overheerlijk!
Klaar in tien minuten, licht, gezond en overheerlijk!
Ingrediënten
1 rijpe perzik
3 pruimtomaten of een handje kerstomaten
6 dunne plakken gedroogde ham (bv. serrano of parma)
1 bol burrata (ca. 150 g) - 1 opgehoopte el amandelschilfers
4 blaadjes basilicum
2 el olijfolie
1 el balsamico
peper en fleur de sel
optioneel: een paar frambozen
3 pruimtomaten of een handje kerstomaten
6 dunne plakken gedroogde ham (bv. serrano of parma)
1 bol burrata (ca. 150 g) - 1 opgehoopte el amandelschilfers
4 blaadjes basilicum
2 el olijfolie
1 el balsamico
peper en fleur de sel
optioneel: een paar frambozen
Bereiding
- Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
- Snijd de tomaten en de perzik in partjes en de burrata en de ham in repen.
- Verdeel de tomaten, perzik en burrata over twee borden en breng op smaak met de olijfolie, balsamico, zout en peper.
- Garneer met het basilicum en de geroosterde amandel.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist