Recept: spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm

123-h-spaghetti-noten-FF3-01-22.jpg

recepten

Dit pastagerecht van Sandra Bekkari is een originele combinatie boordevol gezonde ingrediënten. In 35 minuten klaar en gegarandeerd een succes.

Ingrediënten voor 2 personen
1/2 bloemkool, in roosjes
120 g volkoren (spelt)spaghetti
250 g mix van champignons, in stukjes
enkele takjes verse tijm
scheut plantaardige drink/melk
snufje nootmuskaat
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 handvol walnoten

Bereiding
  • Stoom de bloemkoolroosjes gaar.
  • Kook de (spelt)spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de champignons in een hete pan met olijfolie. Kruid met zwarte peper, een snufje zout en de tijm.
  • Mix de bloemkool met de plantaardige drink/melk, wat olijfolie, zwarte peper, een snufje zout, de nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas tot een smeuïge saus.
  • Rooster de walnoten samen met de rest van de Parmezaanse kaas in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
  • Meng de spaghetti met de bloemkoolsaus en voeg de champignons en de crumble van walnoten toe. 

Cover Fast Food_3_HR_front.jpg
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto: Wout Hendrickx 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram