Gerelateerde artikels
Recept: spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm
recepten
Dit pastagerecht van Sandra Bekkari is een originele combinatie boordevol gezonde ingrediënten. In 35 minuten klaar en gegarandeerd een succes.
Ingrediënten voor 2 personen
1/2 bloemkool, in roosjes120 g volkoren (spelt)spaghetti
250 g mix van champignons, in stukjes
enkele takjes verse tijm
scheut plantaardige drink/melk
snufje nootmuskaat
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 handvol walnoten
Bereiding
- Stoom de bloemkoolroosjes gaar.
- Kook de (spelt)spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de champignons in een hete pan met olijfolie. Kruid met zwarte peper, een snufje zout en de tijm.
- Mix de bloemkool met de plantaardige drink/melk, wat olijfolie, zwarte peper, een snufje zout, de nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas tot een smeuïge saus.
- Rooster de walnoten samen met de rest van de Parmezaanse kaas in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
- Meng de spaghetti met de bloemkoolsaus en voeg de champignons en de crumble van walnoten toe.
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto: Wout Hendrickx
food foto: Wout Hendrickx
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist