Gerelateerde artikels
Recept: zo maak je heerlijke speculaaskoekjes
recepten
Speculaas is een typisch product van bij ons. Als koekje bij de koffie of als pasta op de boterham ... het is een lekkernij voor jong en oud. Dit is een heerlijk recept om zelf pure speculaas te bakken.
Voor wie geen cups heeft zoals hieronder vermeld: 1 afgestreken cup komt overeen met 240 ml
Ingrediënten
1 1/2 cup (spelt)meel1 el wijnsteenbakpoeder
1 el speculaaskruiden
1/2 tl kaneel
snufje zeezout
1/2 cup amandelmeel
1/2 cup zonnebloemolie
1/4 cup ahornsiroop
1/4 cup rijststroop
1/4 cup ahornsiroop
1/4 cup rijststroop
optioneel: 2 el rijstsiroop en 3 el amandelschaafsel
Bereiding
- Doe de droge ingrediënten in een kom en meng.
- Doe hetzelfde met de natte ingrediënten.
- Voeg ze dan samen en kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een bakpapier uit en maak het ongeveer een halve centimeter dik.
- Leg je bakpapier dan op een bakplaat. Bak het deeg in de voorverwarmde oven op 165 °C gedurende ongeveer 15 minuten.
- Haal het uit de oven, bestrijk het met de rijststroop en strooi er dan het amandelschaafsel over.
- Bak verder gedurende 5 minuten. Blijf in de buurt en controleer regelmatig of het deeg niet aanbakt. Als het afgekoeld is, kun je het in stukken breken.
Tip
Je kunt van het deeg ook aparte koekjes vormen en ze versieren met het amandelschaafsel.
Deze koekjes zijn ook lekker met sinaasappel- of citroenzeste.
'Gezond & energiek koken en leven met de 5 elementen'
van Kim Vercoutere & Marijke De Coninck
uitgegeven door Lannoo
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist