Tonijn met tomaatjes en amandel
recepten
Verwacht je bezoek? Met deze frisse en lichte amuse maak je zeker indruk op je gasten. Smakelijk!
Ingrediënten voor 6 hapjes
150 g verse tonijn
fleur de sel en zwarte peper
12 honingtomaatjes
1 knoflookteentje
1 kl gewone olijfolie om te bakken
6 gedroogde tomaten
1 el olijfolie extra vierge
1 el amandelschilfers
ca. 25 g zachte schapenkaas
limoenzeste
Bereiding
- Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
- Snipper de knoflook zeer fijn en bak hem 10 seconden in de olijfolie. Doe de knoflook met de olie bij de tomaatjes.
- Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en laat ze weken in de olijfolie.
- Rooster de amandelschilfers in een droge antikleefpan.
Tot hier kan je dit gerecht vooraf maken.
- Snijd de tonijn in 6 gelijke balkjes en bestrooi ze met peper en fleur de sel.
- Grill of bak de tonijn aan beide zijden zeer kort in een ingeoliede grillpan. Gewoon kort dichtschroeien, de binnenkant moet nog rauw zijn.
- Schik de tonijn op de bordjes en doe er citroenzeste over.
- Leg de tomaatjes met look langs de ene kant, de gedroogde tomaatjes langs de andere kant en strooi de amandelschilfers en de verkruimelde kaas erover.