Gerelateerde artikels
Recept: vis in de oven met spinazie, tomaat en ui
recepten
Vis in de oven op een bedje van spinazie en gepimpt met een laagje kaas en groente.
Een bordje licht en gezond.
Een bordje licht en gezond.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
2 visfilets zonder vel
olijfolie
1 zak (ca. 400 g) voorgewassen jonge spinazieblaadjes
1 grote tomaat
1 ui
2 opgehoopte el verse, smeerbare (kruiden)kaas (bv. philadelphia)
peper en zout
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Verwijder de grootste nerven van de spinazie en laat de spinazie kort slinken in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Was de tomaat, pel de ui en snijd beide in plakjes.
- Smeer de bovenkant van de visfilets in met de verse kaas.
- Smeer een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de spinazie erover.
- Leg de vis met de kaas op de spinazie en bedek met plakjes ui en tomaat. Kruid met peper en zout.
- Laat de visfilets ongeveer 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte, en serveer ze met gekookte aardappelen, puree of rijst.
Lees ook: Is vis met spinazie kankerverwekkend?
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist