Gerelateerde artikels
Recept: gazpacho van watermeloen
recepten
Een fris, pittig en kleurrijk zomers soepje of hapje.
Ideaal om in een mum van tijd iets feestelijks op tafel te zetten.
Lees ook: Hoe gezond is een watermeloen?
Ingrediënten voor 4 personen
½ komkommer
1 rode puntpaprika
800 g vlees van watermeloen, zonder schil of pitten
3 vleestomaten, gepeld?
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el balsamicocrème
1 el tomatenconcentraat
1 chilipepertje (of meer, naar smaak)
1 kl zeezout
4 el olijfolie
Voor de garnituur
2 handvol pistachenoten, grof gehakt
1 handvol basilicumblaadjes
1 bakje tuinkers
½ ui, in dunnen ringen
olijfolie en balsamicocrème
Bereiding
- Schil de komkommer, pel de ui en de knoflook, verwijder de zaadlijsten van de paprika en doe alle andere ingrediënten voor de gazpacho in de blender.
- Mix glad, proef en kruid eventueel bij. Zeef en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Serveer in gekoelde diepe borden en werk af met de garnituren, enkele druppels olijfolie en balsamicocrème.
Lees ook: 5 heerlijke en makkelijke recepten met watermeloen
Een recept uit het boek 'Happy Moments' - 'Beestig lekker eten in goed gezelschap' van Sofie Dumont
foto: Bramski
uitgegeven bij Lannoo
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist