Zalm met kokosspinazie
recepten
Een fris voorgerecht met slechts vijf ingrediënten (olie, peper en zout niet meegerekend) dat klaar is in vijf minuten als je panklare spinazie koopt.
Deze zalm met kokosspinazie kan je ook als hapje serveren. Verdeel de zalm met de spinaziesaus over kleine glaasjes en garneer met fijngesneden honingtomaatjes.
Ingrediënten voor 2 personen (indien geserveerd als voorgerecht)
ca. 230 g verse wilde of biozalm
ca. 100 g verse jonge spinazieblaadjes
2 el olijfolie
1 kl kalfsfondpoeder
165 ml kokosmelk
een handje honingtomaatjes
Bereiding
- Maak de spinazie schoon (of koop spinazie die panklaar is) en snipper ze fijn.
- Laat ze slinken in een eetlepel olijfolie en voeg dan de kalfsfond en de kokosmelk toe.
- Laat de saus inkoken tot ze helemaal gebonden is en kruid met peper en zout.
- Bak of grill de zalm in de resterende olie en kruid met peper en zout.
- Dien de zalm op met de saus en de gehalveerde tomaatjes.