symptomen

Is het mogelijk om endometriose te voorkomen?

Is het mogelijk om endometriose te voorkomen?
dossier 3/03/2017

Tot nu toe is het niet mogelijk om endometriose te voorkomen. De belangrijkste raad is om bij klachten die op endometriose kunnen wijzen, zoals pijnlijke maandstonden, je huisarts of gynaecoloog te raadplegen.

lees meer »

Kinesitherapie bij fibromyalgie blijft terugbetaald

Kinesitherapie bij fibromyalgie blijft terugbetaald
nieuws 19/02/2017

Onlangs meldde de pers dat de overheid sinds 1 januari 2017 nog slechts 18 in plaats van 60 sessies kinesitherapie voor mensen met fibromyalgie wil terugbetalen. Met die maatregel zou Minister van Volksgezondheid Maggie De Block 4, 2 miljoen euro willen besparen. Die bewering klopt echter niet.

lees meer »

Kunnen moedervlekken kwaad ?

Kunnen moedervlekken kwaad ?
nieuws 16/02/2017

Moedervlekken of pigmentvlekken zijn licht tot donker bruin gekleurde vlekjes of verhevenheden van de huid. Ze kunnen groot of klein zijn, vlak of bol, rond, ovaal of rafelig en zijn soms ook behaard. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen.Moedervlekken of naevus zijn een normaal verschijnsel.

lees meer »

Thermisch ondergoed in de winter

Thermisch ondergoed in de winter
nieuws 3/01/2017

Wie veel sport of zware handenarbeid verricht, kent ongetwijfeld het fenomeen: je raakt bezweet, je katoenen onderhemdje wordt nat en als je even stopt, sta je te rillen van de kou. Met thermisch ondergoed kan je dat euvel voorkomen.

lees meer »

Beschermt sauna tegen dementie?

Beschermt sauna tegen dementie?
nieuws 2/01/2017

Mensen die frequent een sauna nemen zouden minder kans maken om later dement te worden. Dat blijkt uit een Fins onderzoek gepubliceerd in het vakblad Age and Ageing.

lees meer »

Er bestaat een formule om pijnloos hakken te dragen

nieuws 31/12/2016

Pijn aan je voeten als je met kitten heels rondloopt, terwijl je pumps met hogere hakken bijna zo goed zitten als je pantoffels. De ene hak is nu eenmaal de andere niet, maar met een simpele formule kan je wel te weten komen welke hoogte voor jou de beste is.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Lopers riskeren oververhitting

nieuws 29/12/2016

De lichaamstemperatuur van lopers kan oplopen tot boven de 40 graden. Dat blijkt uit onderzoek aan Radboudumc in Nijmegen. Men onderzocht 227 recreatieve lopers bij de de Zevenheuvelenloop (15 kilometer) in Nijmegen. Gemiddeld hadden de lopers voor de wedstrijd een temperatuur van 37,6 graden.

lees meer »

Wat kunt u doen als uw kind oorpijn heeft?

nieuws 22/11/2016

Oorpijn bij kinderen jonger dan 5 jaar komt bijna altijd door een acute ontsteking van het middenoor (otitis media). Het middenoor is de ruimte direct achter het trommelvlies. Zowat de helft van de kinderen jonger dan 1 jaar en 80 % van de kinderen beneden 3 jaar krijgen een of meerdere middenoorstekingen.

lees meer »

Waarom vaccineren tegen griep?

nieuws 24/10/2016

Griep is een acute luchtweginfectie. Symptomen zijn koorts en rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, droge hoest, neusloop en vermoeidheid. Bij ongeveer 10% zijn er complicaties zoals een longontsteking. Bij 5% hiervan is hospitalisatie nodig.

lees meer »

Video: Gordelroos

Video: Gordelroos
video 20/10/2016

Wist je dat gordelroos door hetzelfde virus wordt veroorzaakt als waterpokken? In deze animatie leggen we je meer uit over het ontstaan van de huidaandoening.

lees meer »

Beeldschermwerk en oogklachten

dossier 6/10/2016

Door het werken met beeldschermen kunnen klachten ontstaan. Welke zijn de die, wat zijn de gevolgen en de gezondheidsrisico's? Welke beschermende maatregelen bestaan er?

lees meer »

Video: Appendicitis

Video: Appendicitis
video 6/10/2016

Een blindedarmontsteking of appendicitis gaat gepaard met hevige buikpijn, maar dat is niet het enige symptoom.

lees meer »

Daarom doet een snee van papier zoveel pijn

nieuws 6/10/2016

Een stuk papier is een onschuldig voorwerp, tot je met de zijkant in het topje van je vinger snijdt. Journalist Jason Goldman van de Britse omroep BBC zocht uit hoe het komt dat net deze sneetjes zo venijnig zijn.

lees meer »

Met deze tip wordt opstaan makkelijker

nieuws 4/10/2016

Op de snooze-knop drukken, je nog een keer omdraaien en uiteindelijk toch met veel moeite uit bed rollen is geen goede manier om aan je werkdag te beginnen. Schrijfster en psychologe Amy Cuddy, verbonden aan de universiteit van Harvard, zegt hoe opstaan makkelijker wordt.

lees meer »

Zindelijk worden: potje of toilet?

Zindelijk worden: potje of toilet?
nieuws 14/09/2016

Elk eenvoudig potje is goed op voorwaarde dat: uw kindje stevig zit (niet wankel of wiebelen) beide voetjes op de grond steunen de knietjes op gelijke hoogte als de heupen staan of ietsje hoger.

lees meer »

Oefeningen tegen rugpijn

dossier 8/09/2016

Bij acute rug- of nekpijn zijn oefeningen meestal tegenaangewezen. Vaak zijn ze ook niet mogelijk omdat elke beweging te veel pijn doet.

lees meer »

Voedingstips bij wagenziekte

Voedingstips bij wagenziekte
dossier 3/07/2016

Het zal je maar overkomen: je bent net goed op weg met de wagen en plots krijgt één van je (mede)passagiers af te rekenen met braakneigingen en kleurt die wel heel bleek.

lees meer »

Zeven manieren om klaarwakker te worden zonder koffie

nieuws 9/06/2016

Voor velen onder ons is een kop koffie de manier om goed wakker te worden. Dat hoeft niet te betekenen dat wie geen koffie lust de hele dag moe hoeft te zijn. Wetenschappers van het YouTube-kanaal AsapSCIENCE leggen aan de hand van een geïllustreerde video uit welke zeven manieren even goed werken om fris te worden.

lees meer »

Beschermt kinderdagverblijf kinderen tegen buikgriep?

Beschermt kinderdagverblijf kinderen tegen buikgriep?
nieuws 3/06/2016

Kinderen die tijdens het eerste levensjaar naar een kinderdagverblijf gaan, hebben vaker acute buikgriep (gastro-enteritis) in vergelijking met leeftijdsgenootjes die niet naar de opvang gaan. Maar vanaf de leeftijd van drie jaar zien we het omgekeerde: dan hebben kinderen op het kinderdagverblijf minder buikgriep dan kinderen die thuis blijven.

lees meer »

Wat is beroepsastma?

Wat is beroepsastma?
dossier 2/06/2016

Ongeveer 10 à 15 % astmagevallen bij volwassenen ontstaat op het werk door een stof waarmee u vaak in contact komt. Beroepsastma treft vooral jonge mensen tussen dertig en veertig jaar oud. Niet meer in contact komen met de veroorzakende stof is de enige goede oplossing voor een bewezen beroepsastma.

lees meer »

Minder antibiotica nodig bij behandeling hoestklachten

nieuws 26/05/2016

Onderzoek aan de universiteiten van Hasselt en Antwerpen toont aan dat bij luchtweginfecties vaak onnodig antibiotica worden voorgeschreven. Maar overmatig en onnodig gebruik zorgt er voor dat vele bacteriën niet langer gevoelig zijn voor antibiotica.

lees meer »

Pulmonale hypertensie (PH)

dossier 12/05/2016

PH is een ziekte gekenmerkt door een toename van de druk in de longvaten. PH is een zeldzame en een ernstige ziekte met een overlevingsprognose van 2 à 3 jaar zonder behandeling.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram