symptomen

Plassen op school: als je moet ga je

Plassen op school: als je moet ga je
nieuws 16/09/2014

“Elk kind heeft het recht om op elk moment naar het toilet te gaan. Een school met 200 kinderen zou eigenlijk 20 zit-toiletten moeten hebben. Zo krijgt elk kind elke speeltijd één minuut plastijd .

lees meer »

Pijn kan gemeten worden

nieuws 10/09/2014

Het multidisciplinair pijncentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) gebruikt sinds kort kort als eerste ziekenhuis ter wereld twee nieuwe toestellen om pijn op een objectieve manier te meten.

lees meer »

Motilium zetpillen en Touristil verboden

nieuws 6/09/2014

Vanaf 1 september 2014 worden Motilium-zetpillen 60 mg en Touristil-tabletten uit de handel genomen. Er komen ook bijkomende beperkingen op het gebruik van geneesmiddelen die domperidon bevatten.

lees meer »

Injectietherapie bij rugklachten

Injectietherapie bij rugklachten
nieuws 1/09/2014

Chronische lage rugklachten zijn een veel voorkomend probleem. Een belangrijke oorzaak is wervelkanaalstenose ofwel neurogene claudicatio. Als behandeling wordt soms gekozen voor epidurale injecties van corticosteroïden.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Haverbrood is veilig voor coeliakie-patiënt

nieuws 7/08/2014

Haverbrood is een uitkomst voor mensen met gluten-intolerantie (coeliakie), want in tegenstelling tot tarwe, gerst en rogge bevat haver geen gluten, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit Wageningen.

lees meer »

Postpolio syndroom: nooit helemaal verlost van polio

nieuws 21/07/2014

Mensen die als kind besmet werden met polio (kinderverlamming) krijgen twintig tot veertig jaar later opnieuw te kampen met ernstige klachten: het postpoliosyndroom. Zij ontwikkelen klachten als verlammingsverschijnselen, pijn en hevige vermoeidheid.

lees meer »

We niezen verder dan we denken

nieuws 8/07/2014

Als we niezen, dan kunnen onze bacteriën tot tweehonderd keer verder belanden dan wetenschappers tot voor kort dachten. Dat toont een onderzoek aan het Massachusetts Institute of Technology aan.

lees meer »

Waarom we de ebola-uitbraak in West-Afrika ernstig moeten nemen

nieuws 2/07/2014

De ebola-epidemie die nu al zo’n zes maanden in West-Afrika woedt, is de zwaarste en dodelijkste epidemie van het virus ooit. De Wereldgezondheidsorganisatie houdt intussen een crisisvergadering over de toestand in West-Afrika. En terecht, want om volgende redenen is het nodig de uitbraak van het virus ernstig te nemen:

lees meer »

Gebeten door een teek: wat moet je doen?

dossier 13/06/2014

Parken, weilanden, tuinen en bosrijke gebieden zijn de plaatsen bij uitstek om een teek tegen het lijf te lopen. In de periode tussen maart en oktober loop je het grootste risico op een tekenbeet.

lees meer »

Behandeling van migraine kan beter

Behandeling van migraine kan beter
nieuws 11/06/2014

De behandeling van migrainepatiënten is niet optimaal, zo blijkt uit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Een gestructureerde aanpak die tot minder hoofdpijnklachten leidt, is echter nog niet gevonden.

lees meer »

Nicotine wekt darmen op na operatie

Nicotine wekt darmen op na operatie
nieuws 9/06/2014

Kauwen op nicotinekauwgum kan de darmen weer op gang brengen na een operatie. Patiënten krijgen na een operatie soms te maken met een postoperatieve ileus waarbij de darmen min of meer stil komen te liggen.

lees meer »

Magneettherapie tegen migraine

nieuws 22/04/2014

De Amerikaanse Food & Drugs Administration (FDA) en het Britse National Institute for Health and Care Excelence (NICE) hebben het licht op groen gezet voor een tot nu omstreden behandeling van migraine met transcraniële magnetische stimulatie.

lees meer »

Nieuwe beperkingen voor gebruik van domperidon

nieuws 9/04/2014

Het Europees geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency of EMA) heeft, op vraag van het Belgisch Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), nieuwe aanbevelingen opgesteld voor het gebruik van Domperidon.

lees meer »

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren

Acute hoest bij kinderen kan 25 dagen duren
nieuws 6/04/2014

Bij kinderen kan oorpijn tot 9 dagen duren en een verkoudheid tot wel 15 dagen, en van keelpijn kunnen kinderen tot 7 dagen last hebben. Acute hoest, pseudokroep en bronchiolitis kunnen respectievelijk 25, 3 en 15 dagen aanhouden.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram