therapie

Video: Wassen zonder water

Video: Wassen zonder water
video 2/01/2017

In deze video leggen we uit wat "verzorgend wassen zonder water" inhoudt. Deze wasmethode kent verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele wasmethode in het ziekenhuis.

lees meer »

Zo voorkom je blessures als je aan yoga doet

nieuws 28/12/2016

Hoewel yoga in de meeste gevallen net goed is voor het lichaam, duiken er ook hier nu en dan geblesseerden op die net iets te enthousiast aan de ene of andere oefening waren begonnen. Volgens Amerikaans onderzoek raakten zo tussen 2001 en 2014 in de VS bijna 30.000 mensen gekwetst bij het beoefenen van yoga. Maar waar moet je nu vooral opletten om het er heelhuids vanaf te brengen?

lees meer »

Tandzorg voorkomt misschien longontsteking

Tandzorg voorkomt misschien longontsteking
nieuws 27/12/2016

Een goede tandverzorging zou longontstekingen kunnen voorkomen. Mensen die tweemaal daags hun tanden poetsen en twee keer per jaar naar de tandarts gaan, hebben minder kans op een longontsteking dan mensen die nooit naar de tandarts gaan.

lees meer »

Rotdag? Bak dan eens een taart

nieuws 25/12/2016

Heb je al betere dagen gehad dan vandaag? Trek je dan even terug in je keuken en bak een taart. Wetenschappers aan de universiteit van Otago in Nieuw- Zeeland hebben ontdekt dat je ervan opfleurt.

lees meer »

Apothekers sensibiliseren voor vaccinatie tegen griep en pneumokokken

nieuws 22/12/2016

Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) is gestart met een sensibiliseringscampagne in verband met griep- en pneumokokkenvaccinatie. Alle apothekers in Vlaanderen krijgen van het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) materiaal om de patiënten die bij hen over de vloer komen te sensibiliseren om zich te laten vaccineren tegen griep en/of een pneumokokkeninfectie.

lees meer »

Vijf redenen waarom u beter niet in de neus peutert

Vijf redenen waarom u beter niet in de neus peutert
nieuws 20/12/2016

Bijna iedereen peutert wel eens in de neus, soms meerdere malen per dag. Meestal gebeurt dat om de neus schoon te maken of omdat het kriebelt. Maar bij sommige mensen gaat het om een soort tic, met een moeilijk woord ook wel rhinotillexomanie genoemd.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Zeven tips voor het veilig bewaren van restaurantrestjes

Zeven tips voor het veilig bewaren van restaurantrestjes
nieuws 15/12/2016

De trend om restjes van een afvalmaaltijd (bv. een pizza) of van een restaurantmaaltijd mee naar huis te nemen (in een doggybag, ook restopack genoemd) raakt meer en meer ingeburgerd. Dit is zowel ecologisch als economisch verantwoord en bovendien veilig, tenminste als enkele aandachtspunten in acht worden genomen.

lees meer »

Nederlandse crèches moeten niet-ingeënt kind melden

Nederlandse crèches moeten niet-ingeënt kind melden
nieuws 12/12/2016

De Nederlandse minister Schippers van Volksgezondheid wil dat ouders voortaan kunnen opzoeken hoeveel kinderen op het dagverblijf of de school van hun kind zijn ingeënt. Ze onderzoekt of ze crèches en scholen kan verplichten hun vaccinatiegraad bekend te maken.

lees meer »

U denkt beter twee keer na voor u uw koffiemok afwast

nieuws 20/11/2016

Wie op kantoor wel eens koffie drinkt uit een vuile mok, hoeft zich daarover niet meteen zorgen te maken. Dat zegt professor geneeskunde Jeffrey Starke in The Wall Street Journal. Het hergebruiken van een vuile koffiemok zou zelfs hygiënischer zijn dan het uitwassen ervan met de schoonmaakspons die in de kantoorkantine terug te vinden is.

lees meer »

Griepvaccinatie voortaan door verpleegkundige Wit-Gele Kruis

Griepvaccinatie voortaan door verpleegkundige Wit-Gele Kruis
nieuws 15/11/2016

Artsen kunnen voortaan een beroep doen op de verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis voor de griepprik. Het Wit-Gele Kruis ondersteunt huisartsen in de aanloop naar het griepseizoen door vaccins toe te dienen bij risicogroepen, met name ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een gezondheidsprobleem (diabetes, hartaandoening, …).

lees meer »

Eerste patiënt behandeld met vaccin diabetes type 1

nieuws 12/11/2016

Voor het eerst hebben artsen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een patiënt behandeld met een nieuw geneesmiddel tegen diabetes type 1. De patiënt kreeg een injectie met afweercellen uit het bloed die behandeld zijn met vitamine D3, om het afweersysteem te corrigeren en daarmee diabetes te genezen.

lees meer »

ZOOM: Mensen met dementie staan er niet alleen voor

ZOOM: Mensen met dementie staan er niet alleen voor
nieuws 31/10/2016

Dementie is een ziekte waar de komende decennia meer en meer mensen mee te maken zullen krijgen. De hele samenleving is betrokken partij. Die samenleving kan veel doen om mensen met dementie en hun omgeving te ondersteunen, en een kwaliteitsvol leven te helpen leiden.

lees meer »

Minder ziek door een koude douche?

nieuws 31/10/2016

Wie elke dag even een koude douche neemt (gedurende een halve tot anderhalve minuut, na eerst een warme douche te hebben genomen), is in de winter minder vaak en minder lang afwezig van het werk wegens ziekte. Dat blijkt uit een onderzoek van het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE.

lees meer »

Wit-Gele Kruis deelt patiëntengegevens met artsen

Wit-Gele Kruis deelt patiëntengegevens met artsen
nieuws 29/10/2016

Het Wit-Gele Kruis lanceert het platform mijnWGK om elektronisch patiëntengegevens te delen met artsen. Het Wit-Gele Kruis wil door middel van deze online applicatie de zorg voor patiënten en de samenwerking met artsen optimaliseren.

lees meer »

Waarom vaccineren tegen griep?

nieuws 24/10/2016

Griep is een acute luchtweginfectie. Symptomen zijn koorts en rillingen, hoofdpijn, spierpijn, keelpijn, droge hoest, neusloop en vermoeidheid. Bij ongeveer 10% zijn er complicaties zoals een longontsteking. Bij 5% hiervan is hospitalisatie nodig.

lees meer »

Video: Gordelroos

Video: Gordelroos
video 20/10/2016

Wist je dat gordelroos door hetzelfde virus wordt veroorzaakt als waterpokken? In deze animatie leggen we je meer uit over het ontstaan van de huidaandoening.

lees meer »

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?

Wat kan je doen tegen huisstofmijt?
nieuws 11/10/2016

De meest effectieve manier om een huisstofmijtallergie aan te pakken is het aantal huisstofmijten in huis, en dan vooral op de slaapkamer, te beperken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kritische factor in de bestrijding van huisstofmijten is vocht.

lees meer »

IVF verhoogt risico op borstkanker niet

nieuws 7/10/2016

Een hormonale behandeling om de eierstokken te stimuleren bij een IVF-behandeling verhogen het risico op borstkanker niet. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek in het Journal of the American Medical Association (JAMA).

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram