therapie

Geen hoger risico borstkanker na ivf

Geen hoger risico borstkanker na ivf
nieuws 22/08/2016

Vrouwen die in het verleden een ivf-behandeling hebben ondergaan, lopen niet meer risico op het ontwikkelen van borstkanker dan andere vrouwen. Ook niet op een langere termijn, van ruim twintig jaar.

lees meer »

Senioren krijgen vaak foute medicatie

Senioren krijgen vaak foute medicatie
nieuws 18/08/2016

Senioren nemen relatief veel geneesmiddelen, maar krijgen vaak foute of te weinig medicatie voorgeschreven. Vooral te weinig medicatie verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden of opname in het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteiten van Gent en Louvain in het British Journal of Clinical Pharmacology.

lees meer »

Bedrust verhoogt risico op diabetes

Bedrust verhoogt risico op diabetes
nieuws 15/08/2016

Een week bedrust leidt al tot een afname van de gevoeligheid voor insuline met dertig procent, een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2. Daarbij komt ook nog eens een gemiddeld spiermassaverlies van anderhalve kilo.

lees meer »

Training helpt tegen gevolgen beroerte

Training helpt tegen gevolgen beroerte
nieuws 26/07/2016

Patiënten die na een beroerte revalideren, zijn gebaat bij de PST-training (Problem Solving Therapy). Hiermee leren ze problemen of hindernissen in vier stappen op te lossen. Daardoor ervaren ze sneller een betere kwaliteit van leven en leren ze sneller omgaan met beperkingen die na een beroerte zijn ontstaan.

lees meer »

Belgische consument wil vooral veilige voeding

nieuws 19/07/2016

De Belgische consument vindt veilige voeding zeer belangrijk. Hij is over het algemeen zeer tevreden over de hygiëne in voedingswinkels, supermarkten en restaurants. Opmerkelijk is echter dat de Belgische consument weinig geïnteresseerd is in de voedingswaarde. Ook GGO's maken hem niet echt ongerust.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Met gladde benen op vakantie

Met gladde benen op vakantie
dossier 18/07/2016

Iedere vrouw weet ongeveer wel hoe ze haar benen moet ontharen, maar niet alle vrouwen doen dat op de meest lonende manier. Hoe zorg je ervoor dat die zachte gladde benen niet binnen de kortste keren gaan stoppelen? En hoe voorkom je dat er snel weer nieuwe haartjes de kop opsteken?

lees meer »

Waarom vrouwen hun schaamhaar scheren

nieuws 9/07/2016

Vrouwen die jong en hoog opgeleid zijn, zijn vaker geneigd om hun schaamhaar te scheren. Ze doen dat om verschillende redenen, maar een partner die van getrimd schaamhaar houdt, staat hoog bovenaan het lijstje.

lees meer »

Eerste hulp bij blikseminslag

dossier 3/07/2016

Iedereen heeft wel eens verhalen gehoord over mensen of dieren die getroffen werden door een bliksem. Wanneer we dan de vraag zouden stellen wat we moeten doen indien iemand getroffen is door een bliksem, blijft het meestal opvallend stil, een reden te meer om even stil te staan bij dit item.

lees meer »

Helft ziekenhuispersoneel niet gevaccineerd tegen griep

nieuws 21/06/2016

Ongeveer de helft van het personeel van ziekenhuiszen en woonzorgcentra laat zich niet vaccineren tegen de seizoensgriep, alhoewel dat sterk wordt aangeraden door de Hoge Gezondheidsraad omdat zij in nauw contact staan met de risicogroepen voor griep: zwangere vrouwen, ouderen en chronisch zieken.

lees meer »

Vijftien tips voor correct gebruik van zonnecrème

nieuws 21/06/2016

Een goede zonnebrandcrème beschermt uw huid tegen verbranden en huidveroudering, en dus ook tegen huidkanker. Op voorwaarde dat u de juiste crème op de juiste manier gebruikt. Zonnebrandproducten bieden geen totale bescherming. Ieder product laat een deel van de uv-straling door.

lees meer »

Voeding in de koelkast veilig bewaren. Geef bacteriën geen kans.

Voeding in de koelkast veilig bewaren. Geef bacteriën geen kans.
dossier 9/06/2016

De lage temperatuur in je frigo zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels minder snel groeien en voedingsmiddelen minder snel bederven. Bederfbare voeding koud bewaren is dus belangrijk in de strijd tegen voedselverspilling. Ook ziekteverwekkende bacteriën groeien minder snel in de koelkast.

lees meer »

Is een loopband in de fitness vuiler dan je toiletbril?

nieuws 26/05/2016

“Je gaat naar de fitness om je conditie te verbeteren en gezond bezig te zijn maar als je niet voorzichtig bent, zou je wel eens ziek kunnen worden”, die boodschap staat op de site van het Amerikaanse FitRated, dat fitnesstoestellen beoordeelt. Viroloog Marc Van Ranst legt uit waarom dat allemaal niet zo erg is.

lees meer »

Video: Hyperventilatie

Video: Hyperventilatie
video 23/05/2016

Hyperventilatie is een lichamelijke reactie op onderliggende emoties. Doordat het slachtoffer snel en diep ademt kunnen allerhande ziektetekens optreden.

lees meer »

“Niet goed afdrogen kan schimmelinfectie veroorzaken”

nieuws 19/05/2016

Op een doordeweekse werkdag hebben we het sochtends te druk om veel tijd te besteden in de badkamer: een korte douche, even snel met de handdoek over de natte huid wrijven en klaar. “Geen goed idee”, zegt gynaecoloog Jason James van de Amerikaanse FemCare Ob-Gynkliniek in Miami.

lees meer »

Huwelijk is goed voor kankerpatiënten

nieuws 18/05/2016

Getrouwde kankerpatiënten hebben een grotere overlevingskans dan patiënten zonder partner. Dat blijkt uit onderzoek in de Verenigde Staten onder bijna 800.000 kankerpatiënten waarvan bijna de helft tijdens de studie overleed.

lees meer »

Vermindert zonnecrème de vruchtbaarheid?

Vermindert zonnecrème de vruchtbaarheid?
nieuws 8/05/2016

Volgens nieuw onderzoek van vruchtbaarheidsspecialist Niels Skakkebaek van het Universitair Hospitaal in Kopenhagen zouden bepaalde chemische zonnefilters die gebruikt worden in zonnecrème een negatief effect hebben op de spermacellen en de vruchtbaarheid aantasten.

lees meer »

Mindfulness: hype of wetenschap?

Mindfulness: hype of wetenschap?
nieuws 7/05/2016

Volgens sommigen is mindfulness een panacee, volgens anderen is het zweverig geneuzel. In de nieuwe editie van het magazine Durf Denken van UGent zet professor Rudi De Raedt (vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie) de puntjes op de i.

lees meer »

Behandeling huidkanker kan veel beter

Behandeling huidkanker kan veel beter
nieuws 4/05/2016

De behandeling van huidkanker kan veel beter door rekening te houden met de individuele kenmerken van de patiënten en van de tumoren. Dat blijkt uit een studie van Maastricht UMC+ waarin het effect van drie therapieën op honderden patiënten werd onderzocht.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram