Ook bewerkte groenten en fruit verlagen risico op hartinfarct

nieuws Niet alleen verse, maar ook bewerkte groenten en fruit verlagen het risico op een hartaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University. Mensen die veel groenten en fruit eten, blijken 34 procent minder kans te hebben op een hartaanval dan mensen die weinig groenten en fruit eten.

Voor zowel rauwe als bewerkte groenten en fruit werd een lager risico op hartinfarcten gevonden. Dit verband was wel iets sterker voor rauwe groenten en fruit dan voor bewerkt. Bij bewerkt fruit moeten we denken aan vruchtensappen en appelmoes, bewerkte groenten zijn vooral gekookte groenten en tomatensaus.


Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram