Hoe vermijd je microben bij herbruikbare tassen of zakken?

123-winkel-aankopen-5-3.jpg

nieuws Herbruikbare boodschappentassen of -zakken moeten regelmatig schoongemaakt worden. Zo kan je de microben die erin nestelen zoveel mogelijk verwijderen.

Het is eerst en vooral nuttig om de zakken van elkaar te onderscheiden en ze allemaal een verschillende bestemming te geven volgens hun vorm, kleur of het materiaal waaruit ze zijn gemaakt: voor dat bepaald type voedingswaren, voor huishoudproducten, voor diepvriesproducten, voor verse groente en fruit, voor dranken … Op die manier zitten groente en fruit nooit in de zak die gebruikt wordt voor vlees of vis. Zelfs als ze goed verpakt zijn, mogen die nooit samen in één tas vervoerd of opgeborgen worden. Dit om het gevaar van kruisbesmetting te vermijden.

Een goede raad
- Reinig de binnenzijde van je boodschappentassen maandelijks met lauw water waaraan een scheutje azijn, bleekwater of natriumbicarbonaat is toegevoegd. Spoel goed en droog de zak dan met een propere handdoek.

- Leg de lege zakken of tassen niet op een hoop in de kast, maar laat ze verluchten.

- Bedek de bodem van de tas met keukenpapier of ander absorberend papier.

- Was stoffen zakken regelmatig in de wasmachine.

- Gebruik je een koelzak met ingebouwde koelelementen of ijsblokken, spoel hem dan regelmatig met warm water en azijn voor je hem terug in de diepvries legt.

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram