Appels in de oven

123-appels-oven-11-172.jpg

recepten

Een eenvoudig maar lekker dessert met appel, sinaasappelsap, rozijntjes en honing.
Serveer een nog een bolletje roomijs of wat vanillepudding bij.

Ingrediënten voor 4 personen

2 stoofappels
2 sinaasappels
honing
amandelpoeder en/of kaneelpoeder
2 kl rozijnen


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en laat de rozijnen weken in warm water of een beetje rum. 
  • Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis met een appelboor. 
  • Was ook de sinaasappels en snij uit het middenstuk van elke sinaasappel 2 dikke schijven. De uiteinden heb je niet nodig. 
  • Leg de sinaasappelschijven in een vuurvaste schotel en bedek elke schijf met een appelhelft. Schep er telkens een paar rozijnen, wat honing en een snufje amandel- en kaneelpoeder op. 
  • Laat de appels zo’n dik half uur garen in de oven.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram