Gerelateerde artikels
Appels in de oven
recepten
Een eenvoudig maar lekker dessert met appel, sinaasappelsap, rozijntjes en honing.
Serveer een nog een bolletje roomijs of wat vanillepudding bij.
Ingrediënten voor 4 personen
2 stoofappels
2 sinaasappels
honing
amandelpoeder en/of kaneelpoeder
2 kl rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en laat de rozijnen weken in warm water of een beetje rum.
- Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Was ook de sinaasappels en snij uit het middenstuk van elke sinaasappel 2 dikke schijven. De uiteinden heb je niet nodig.
- Leg de sinaasappelschijven in een vuurvaste schotel en bedek elke schijf met een appelhelft. Schep er telkens een paar rozijnen, wat honing en een snufje amandel- en kaneelpoeder op.
- Laat de appels zo’n dik half uur garen in de oven.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist