Gerelateerde artikels
Recept: BBQ-kip met mangosalsa en harissa-yoghurtdressing
recepten Een zomers gerecht waarin alle smaken samenkomen op één bord: het zoet van de mango, het zuur van de limoen en de zoute, rokerige smaak van de BBQ-kip.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets2 rijpe mango's
3 rode paprika's
3 limoenen
verse munt
verse koriander
200 g Griekse yoghurt
1 tl currypoeder
1 tl komijn
snufje currypoeder
snufje chilipoeder
1 tl honing
2 tl harissa
1 teentje look
Bereiding
- Snijd de kipfilets in stukken en marineer ze met 3 el olijfolie, 1 tl currypoeder, 1 tl komijn, een snufje chilipoeder en een snufje zout.
- Meng de Griekse yoghurt met het sap van 1 limoen, 1 tl honing, 2 tl harissa, een snufje zout en wat fijngehakte koriander. Zet de dressing koel.
- Snijd de mango’s in fijne stukjes. Meng het sap van 2 limoenen en de fijngehakte munt en koriander onder de mango. Bewaar de salsa even in de koelkast.
- Snijd de paprika’s in grove stukken. Gril de paprika’s tot ze kleuren, snijd ze daarna in blokjes. Kruid met een snufje currypoeder, een snufje chilipoeder en zout. Als de paprika’s zijn afgekoeld, meng je ze onder de mangosalsa.
- Gril de gemarineerde kip tot ze gaar is.
- fVerdeel de mangosalsa en de gegrilde kip over de borden. Serveer met de harissa-yoghurtdressing.
Tip: Je kunt ook nog avocadoblokjes toevoegen aan de mangosalsa.
uitgegeven door Pelckmans Uitgevers
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist