Kip masala met ijsbergsla en koolrabi
recepten
Ingrediënten voor 3 personen
3 kipfilets (met vel), 1 potje magere yoghurt (125 g), 1 opgehoopte kl kurkuma, 1 snufje komijn-, chili- en korianderpoeder, 1 el masalakruiden, 1 kl honing, ½ limoen, ½ appel, 1 stukje gember, 1 sjalot, 2 looktenen, 1 kleine el olijfolie, pluksels verse koriander, ½ ijsbergsla, ½ koolrabi
Bereiding
- Voor de marinade: meng de yoghurt met de kurkuma, komijn, koriander, masala, chili, het limoensap en de honing.
- Smeer de vleeskant van de kip ermee in (de velkant hoef je niet te doen, want het vel mag je niet opeten) en laat ze minimum een uur trekken.
- Stoof de geschilde en in brunoise (miniblokjes) gesneden sjalot, gember en look glazig in de olijfolie. Voeg de appel, in kleine blokjes gesneden, erbij en laat die even meestoven.
- Schuif dat alles aan de kant en leg de kipfilets op de velkant in de pan. Laat de filets even aanbakken, kruid met peper en fleur de sel, en draai ze om. Laat de kip op de marinade even aanbakken en zet ze dan op een laag vuurtje.
- Laat de kip nu zo’n half uur garen onder deksel. De gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
- Maak ondertussen het slaatje: snij de ijsbergsla in reepjes en koolrabi in kleine blokjes.
- Je kunt eventueel een restje passievruchtenvinaigrette gebruiken als dressing maar niet te veel. De marinade in de pan, die je eventueel nog aanlengt met wat kippenbouillon, dient als saus. De salade zorgt voor een frisse noot.
- Bestrooi de kip met koriander en serveer met het slaatje.
Info
Garam masala is een Indisch specerijenmengsel dat vooral gebruikt wordt bij de bereiding van vlees en gevogelte. Ook lekker bij linzen en curry's.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5