Recept: kruidige ovenschotel met kip en couscous

123-h-couscous-kip-Kokkerellen-09-22.jpg

recepten

Deze schotel kan je perfect van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Zo kan jij alle tijd met je gezin of je gasten doorbrengen terwijl de oven het werk doet. 

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
4 wortels
2 rode paprika’s
2 rode uien
1 scheutje olijfolie
2 grote kippenbouten
2 eetlepels ras el hanout
1 bouillonblokje
200 g couscous
16 groene ontpitte olijven
30 g blanke rozijnen

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de wortel en snijd die samen met de paprika in hapklare stukken. Snijd de ui in partjes.
  • Verdeel de groenten over een grote ovenschaal met hoge zijkanten. Kruid met peper en zout en een scheutje olijfolie. Meng goed en zorg ervoor dat de groenten in één laag liggen.
  • Smeer de kippenbouten in met wat olijfolie en de ras el hanout. Kruid met peper en zout en leg op de groenten.
  • Zet de ovenschaal in de oven gedurende 35 minuten.
  • Verkruimel het bouillonblokje en voeg het toe aan 450 ml kokend water.
  • Haal de groenten uit de oven en roer even door zodat er niets aan de bodem plakt. Verdeel de couscous, olijven en rozijnen over de groenten (probeer de bovenkant van de kip vrij te houden) en giet de bouillon erbij. Zet weer in de oven gedurende 10 minuten. 
  • Haal de ovenschaal uit de oven, maak de couscous los met een vork en meng met de groenten. Werk eventueel af met wat verse peterselie. 

Een recept uit het boek 'Gezellig Kokerellen' - 'Lekker evenwichtig genieten' van Ellen Van Gool
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Ellen Van Gool

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram