Recept: tapenade van zwarte olijven

123-h-tapenade-08-20.jpg

recepten

Tapenade van zwarte olijven, die is zo gemaakt. Lekker met een toastje bij het aperitief of als topping op een pasta.  

Ingrediënten
400 g ontpitte zwarte olijven
50 g tonijn op eigen nat
2 à 3 lookteentjes, gepeld
8 ansjovisfilets (gezouten op olie)
1 el kappertjes
1 kl tijmnaaldjes
een snufje peper
ca. 1 dl olijfolie

Bereiding

  • Mix alle ingrediënten, behalve de olijfolie, en kruid met peper. 
  • Roer er dan beetje bij beetje de olijfolie onder, zoals bij het maken van een mayonaise.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: december 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram