Gerelateerde artikels
Rabarberchutney
recepten
Is je koelkast of proviandkast al tot de nok gevuld met rabarberconfituur en rabarbermoes?
Gebruik je verse rabarber dan eens om een lekkere chutney te maken. En doe er meteen een paar geurige aardbeien bij, het is het seizoen!
Gebruik je verse rabarber dan eens om een lekkere chutney te maken. En doe er meteen een paar geurige aardbeien bij, het is het seizoen!
Ingrediënten
- 250 g rabarber
- 150 g aardbeien
- 1 stukje citroenzeste
- 1 rode ui
- ½ chilipeper
- 150 g passata van tomaten
- 1 kl graantjesmosterd
- 100 g cassonade
- een snufje zout
- 1 dl balsamicoazijn
Bereiding
- Maak de rabarber schoon en snijd hem in kleine stukjes.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd de peper in piepkleine stukjes.
- Pel de ui en snijd hem in fijne ringetjes.
- Doe de rabarber, chilipeper, ui, tomatenjus, azijn, mosterd en cassonade in een pot en rasp de citroenzeste erover. Meng alles goed met een houten lepel.
- Laat een half uurtje koken op een zacht vuur en roer af en toe eens goed door. Wanneer de chutney goed ingedikt is, is hij klaar.
- Verwerk hem verder zoals confituur: vul een gesteriliseerde pot tot de rand met de warme chutney, zet het deksel erop, zet de pot ondersteboven (met het deksel naar beneden) en laat afkoelen.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist