Over leven met evenwichtsstoornissen: Dizzy me
boeken-interviews
Leven met evenwichtsstoornissen
Tania Stadsbader, Floris Wuyts
Tania kampte vijftien jaar lang met evenwichtsstoornissen. Pas in oktober 2008 raakte ze na een operatieve ingreep van haar aandoening verlost. Dit boek vertelt over de dagelijkse problemen, de vragen en angsten die de aandoening met zich meebrengt. Het geeft ook een beeld van de lange zoektocht naar de juiste diagnose en van de overwegingen die haar deden besluiten om een operatie te ondergaan. Tania brengt haar verhaal heel direct en zonder franjes. Ook enkele lotgenoten delen hun persoonlijke ervaringen.
Omdat er een grote behoefte is aan correcte informatie omtrent de problematiek, overtuigde ze diverse medische en wetenschappelijke specialisten uit België en Nederland om hun bijdrage te leveren, elk vanuit een eigen invalshoek. Met prof. dr. Floris Wuyts als coauteur is dit boek een waardevol wetenschappelijk document geworden, met aandacht voor de meest recente bevindingen.
Tania Stadsbader, veertig jaar, is een ex-BPPV-patiënte. Ze is licentiate in de communicatiewetenschappen en marketing- en communicatiespecialiste.
Coauteur prof. dr. Floris Wuyts is hoogleraar fysica aan de Universiteit Antwerpen (UA) en doceert ook aan het vermaarde University College in Londen. Al zestien jaar lang verdiept hij zich in het evenwichtsonderzoek. Hij staat aan het hoofd van AUREA, het Antwerps Universitair Researchcentrum voor Evenwicht en Aerospace in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), een onderzoekslabo dat bij de top vijf van de wereld wordt gerekend. Zijn team trekt geregeld naar Sterrenstad bij Moskou om er, in opdracht van de ESA, experimenten uit te voeren op astronauten na hun verblijf in de ruimte, zoals Frank De Winne in 2009. Hij treedt vaak op als expert in tv-programma’s zoals Hoe? Zo! en Ook getest op mensen.
Prof. dr. Paul Van de Heyning is decaan van de faculteit Geneeskunde van de UA. Hij is neus-, keel- en oorarts en diensthoofd van de afdeling Hoofdhalsheelkunde en Revalidatie Gehoor-, Stem-, Spraak-, Taalpathologie van het UZA en bestuurslid van de ‘International Prosper Ménière Society’.
Prof. dr. Herman Kingma is hoogleraar Klinische Vestibulologie aan de Universiteit Maastricht en hoogleraar Fysica van het evenwichtssysteem aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is tevens hoofd van de functieafdeling Vestibulologie, afdeling KNO van het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
In dit boek komen tenslotte ook artsen van Duizeligheidscentrum Apeldoorn, manueel therapeut Roel Bruylandt en kinesitherapeut Luc Goosens aan bod.
Praktische info
DIZZY ME - Leven met evenwichtsstoornissen - Tania Stadsbader, Floris Wuyts - ASP editions - € 24,50 - ISBN: 9789054878018
384 pagina's - Verschijningsdatum - 20/10/2010