vruchtbaarheid

Te weinig zwangeren nemen foliumzuur

nieuws 15/03/2008

Veel te weinig vrouwen slikken extra foliumzuur als ze in verwachting willen raken. Driekwart van de vrouwen van allochtone afkomst doet dit niet en de helft van de vrouwen van Nederlandse origine slikt niet, of onvoldoende.

lees meer »

Een jongen of een meisje: let op wat je eet

nieuws 7/02/2008

Volgens onderzoekers van de University of Pretoria in Zuid-Afrika (gepubliceerd in The New Scientist) zou het dieet vlak voor en in de eerste dagen van de zwangerschap een invloed hebben op het geslacht van de baby

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Pilgebruik heeft geen invloed op vruchtbaarheid

nieuws 21/05/2007

Vrouwen die stoppen met de pil zijn gemiddeld even snel zwanger als vrouwen die geen pil nemen. Eén maand na het stoppen met de pil, zijn ruim 21% van de vrouwen zwanger, aldus een Duitse studie die recent werd voorgesteld op een congres van de American College of Obstetricians and Gynecologists.

lees meer »

GSM slecht voor sperma-kwaliteit?

nieuws 14/12/2006

Volgens een Amerikaans onderzoek van de Cleveland Clinic Foundation in Ohio, dat werd voorgesteld op de Jaarvergadering van de American Society for Reproductive Medicine (New Orleans, October 21-25, 2006) leidt frequent GSM-gebruik tot een daling van de spermakwaliteit.

lees meer »

Soja goed voor spermakwaliteit

nieuws 22/11/2006

Isoflavonen in soja zouden een gunstige invloed hebben op de kwaliteit van het sperma en beschadiging van het DNA helpen voorkomen, zeggen onderzoekers van de University of Rochester.

lees meer »

Campagne foliumzuur

nieuws 2/11/2006

In Nederland heeft het Erfocentrum, het nationale kennis- en voorlichtingscentrum over erfelijkheid, een campagne gelanceerd over het belang van foliumzuur bij een kinderwens.

lees meer »

Nekplooitest Downsyndroom voor 87 pct betrouwbaar

nieuws 8/02/2006

De "nekplooitest" waarmee tijdens de zwangerschap het Down-syndroom wordt opgespoord, is voor 87 procent betrouwbaar. Daarmee is hij veiliger, sneller en goedkoper dan de oudere biochemische quadruple of triple test, die enkel op bloedonderzoek gebaseerd is.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram