- nieuwsOncoloog ontwikkelt gratis app die je risico op kanker berekent
- dossierDNA-testen: Wat kan je DNA over jezelf vertellen?
- dossierOvulatie berekenen? Deze ovulatie-apps helpen een handje
- dossierNiet-ioniserende straling in huis - Elektrostress: feit of fictie
- dossierPuistjes uitknijpen: waarom zijn 'pimple popper'-filmpjes zo populair?
Medische informatie online opzoeken is populair
nieuws
Zeventig procent van de Nederlanders zoekt op internet informatie over hun medische aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van Solvo, een online platform voor zorgspecialisten. Voor en na een bezoek aan de specialist wil men zelf extra informatie opzoeken, maar men geeft ook aan niet zeker te weten of deze medische informatie betrouwbaar is. Dit meldt De Nationale Zorggids.
Online informatie opzoeken is niet altijd even eenvoudig. Een arts of specialist kan een diagnose geven, maar door de grote hoeveelheid informatie op internet is niet direct duidelijk of die gevonden informatie ook betrouwbaar is. Nederlanders twijfelen dan ook of de informatie die zij op internet vinden beter is dat wat zij van hun arts horen.
Uit het onderzoek onder een representatieve groep van ruim 3.000 Nederlanders, komt verder naar voren dat het merendeel (61%) van de Nederlanders een arts vindt via familie/vrienden en door online te zoeken. Verder komt naar voren dat ruim 8 op de 10 Nederlanders zelf wil kiezen naar wie hij of zij wordt doorverwezen en/of dit samen met de arts wil doen.
Stress is de aandoening die Nederlanders online jaar rond het meeste bezighoudt. Augustus en september zijn de maanden in het jaar waarin men nadrukkelijk nadenkt over afvallen, in januari hebben veel Nederlanders buikpijn en hoofdpijn en in maart zoeken het meest op soa’s.
Bronnen:
www.solvo.nl
https://www.nationalezorggids.nl/ziekenhuizen/nieuws/36783-medische-informatie-online-opzoeken-is-populair-onder-nederlanders.html