Op YouTube en Instagram kijken miljoenen mensen naar ‘pimple poppers’, close-up video's waarbij mee-eters, cysten, absessen en zweren worden verwijderd. Vanwaar die fascinatie? Wat is er zo leuk aan puistjes uitknijpen?
Onder cyberpesten verstaan we alle vormen van pesterijen waarvoor internet, gsm of de computer gebruikt worden om slachtoffers lastig te vallen, te bedreigen, te beledigen,... Hoe reageer je? En wat als je kind een pestkop is?
Om gezond te zijn, moet je investeren: we moeten gezond eten, voldoende slapen, regelmatig bewegen en ook onze mentale gezondheid verdient aandacht. Gelukkig kan je met de hulp van je smartphone al een eind op weg geraken naar een gezonde levensstijl.
De meerderheid van de vrouwen weet maar weining over haar cyclus en de vrouwelijke hormonen. We geven een overzicht van tools en apps die je kunnen helpen.
Huidkanker is de meest voorkomende en snelst stijgende vorm van kanker in België. Het is cruciaal dat je er snel bij bent om je genezingskans te vergroten, maar soms is het lang wachten voor je een afspraak krijgt bij de dermatoloog. Welke apps bestaan er? En hoe betrouwbaar zijn ze?
Hadden veel mensen die vaak de computer gebruikten vroeger last van een zogenaamde muisarm, dan zouden nu meer en meer mensen last hebben van een tabletnek en een smartphonepols door het toenemend gebruik van mobiele apparaten.
Met de gratis app 112BE heb je altijd het noodnummer bij de hand en word je rechtstreeks verbonden met de dringende hulp die je nodig hebt. Een groot pluspunt is dat je meteen ook je locatie meestuurt. Het duurt maar 2 minuten om hem te installeren.
Steeds vaker krijgen dokters mensen over de vloer met klachten die het gevolg zijn van veelvuldig smartphonegebruik. Een aandoening waarvan recent sprake is, is de ‘smartphone pink’, een deuk in de pink door de manier waarop smartphonegebruikers hun toestel vasthouden.
Het telewerken tijdens de coronacrisis heeft ons massaal aan het videovergaderen gezet. Uit verschillende onderzoeken blijkt echter dat deze virtuele vergaderingen fysieke en mentale problemen kunnen veroorzaken, ook wel Zoom-moeheid genoemd.
Bij een conference call is het cruciaal om een goede verbinding te maken met je ‘luisteraars’ en je te focussen op het juiste stemgebruik. Een paar tips en technieken.
Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto's, filmpjes of berichten. De term is afgeleid van sex en texting. Ondanks de negatieve sfeer rond sexting, zijn er veel mensen die aan sexting doen. En zeker niet alleen jongeren.
Talloze afleidingen van alledag verstoren vaak onze concentratie en verlagen de productiviteit op het werk en tijdens de studie. Tijdmanagement methodes zoals de Pomodoro techniek kunnen uitkomst bieden.
Opvoeding in het digitale tijdperk, daar komt een nieuwe uitdaging bij kijken: vanaf welke leeftijd krijgt je kind toegang tot tablet en smartphone? Wanneer krijgt het zijn eigen gsm en hoe leer je je kind om daar goed mee om te gaan?
Kom op tegen Kanker heeft onlangs een lijst gepubliceerd met vooral Nederlandstalige apps die jouw gezondheid ondersteunen en je kunnen helpen bij de zorg van een zieke.
Bijna zes op de tien Vlaamse jongeren tussen 13 en 18 jaar slapen tijdens de week minder dan acht uur per nacht. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent. “Een verontrustende vaststelling.”
Ongeveer tien jaar geleden waarschuwden Amerikaanse kinderartsen voor zogenaamde Facebookdepressies bij jongeren, doordat de sociale netwerksite paradoxaal genoeg gevoelens van sociale isolatie zou versterken.
Met de Yuka app kan je barcodes scannen van voedingsmiddelen en cosmeticaproducten, om zo een overzicht te krijgen van de ingrediënten en hoe goed het is voor jouw lichaam en gezondheid. Maar mag je die informatie blindelings vertrouwen?
Uit onderzoek blijkt dat één kind op vijf in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Bijna één kind op twintig heeft er dagelijks mee te maken. (Cyber)pesten blijft tot op de dag van vandaag een hardnekkig probleem.
Het FAGG lanceert FarmaStatus, de nieuwe online applicatie die informatie over de beschikbaarheid van geneesmiddelen in België verzamelt en publiek maakt.
UGent onderzoekers toonden aan hoe de netwerknodes die Google gebruikt om internetsurfen te stroomlijnen, ook gebruikt kunnen worden om de werking van ons hart beter te begrijpen.
Door het groeiende aanbod van zelftesten, wordt het steeds gemakkelijker om op eigen initiatief jezelf te screenen op gezondheidsrisico’s. Maar helaas zijn de testresultaten vaak onbetrouwbaar.
Belgische patiënten hebben elke dag steeds meer een zeer speciale relatie met gezondheidstechnologie op hun smartphone, blijkt uit de barometer van Partenaziekenfonds. Bovenaan het lijstje vertrouwenspersonen om die gegevens te beheren, staan de artsen.
Sinds de lancering op 1 april is de gratis app eerste hulp van Rode Kruis-Vlaanderen al bijna 80.000 keer gedownload. Dat aantal downloads was in totaal al goed voor meer dan 2,5 miljoen actieve sessies.
Op sociale media wordt regelmatig gepost over de veiligheid van medicijnen voor zwangere vrouwen. Veel zwangere vrouwen gebruiken deze berichten als informatiebron. Maar veel van die berichten bevatten onjuiste informatie.
Dokter Google, te pas maar vooral te onpas geraadpleegd door patiënten, zette huisarts en docent geneeskunde '@dokterharry' aan tot een ludieke sensibiliseringscampagne...
De 'Cyber Sex Addiction Checklist’ bestaat uit een lijst met een aantal vragen die toelaten om obsessioneel seksueel gedrag of seksverslaving vast te stellen.
Er is een groot aanbod aan apps op een smartphone of smartwatch die claimen slaappatronen te kunnen analyseren. Maar volgens Nederlandse onderzoekers zijn deze in praktijk doorgaans niet of nauwelijks betrouwbaar. Veel apps zouden nauwelijks overeenkomsten vertonen met hoe iemand echt slaapt.