- dossierWat is het verschil tussen artritis en artrose?
- dossierHoe kan je verschillende groenten en fruit best bewaren?
- dossierSeizoensgroenten en -fruit voor januari in België
- dossierMet welke voeding kan je je immuunsysteem versterken?
- dossierCyanide: mag je druivenpitten en andere fruitpitten eten?
Kersen verkleinen kans op jichtaanval
nieuws
Amerikaanse onderzoekers rapporteren in het decembernummer van het vakblad Arthritis & Rheumatism dat kersen eten over een periode van twee dagen de kans op een jichtaanval met 35% verlaagt. Gebruik van een kersenextract had ongeveer hetzelfde effect.
Het positieve effect van kersen eten bleef bestaan wanneer de deelnemers werden opgedeeld naar sekse, wel of geen obesitas, purinegebruik, alcoholconsumptie, gebruik van diuretica, en gebruik van jichtmedicatie. Bij gelijktijdig gebruik van allopurinol en kersen was de kans op jichtaanvallen 75% lager dan in periodes waarin geen van beide werd gebruikt.