Lauwwarme linzensalade met baby leaf en gegrilde varkenshaas
recepten
Ingrediënten voor 3 personen
150 g groene linzen, 375 ml groentebouillon, pecorino romano, 150 g baby leaf (jonge slascheuten van rode biet, rode en groene sla), 3 balkjes feta elk in 8 blokjes gesneden, 5 lente-uien, 2 handjes rucola, olijfolie, balsamicosiroop, 3 el philadelphia (met truffel), peterselie, 15 sneetjes gegrild Ardeens varkensgebraad/varkenshaas.
Voorbereiding
Spoel de linzen ’s morgens onder de koude kraan en laat ze weken in koud water.
Bereiding
- De linzen: giet de geweekte linzen door een zeef, spoel ze onder koud stromend water en laat ze gaarkoken in 375 ml groentebouillon. Zout toevoegen hoeft niet, de bouillon is al zout genoeg. De linzen mogen niet TE zacht worden, ze moeten nog voldoende ‘bite’ hebben.
Verdeel de warme linzen over de borden en bestrooi ze royaal met geraspte pecorino.
- De groente: verdeel de in reepjes gesneden rucola en lente-ui, en de baby leaf over de linzen.
- De rest: leg op elk boord 8 blokjes feta en werk het af met een halve eetlepel olijfolie, een paar druppels balsamicosiroop en wat philadelphia. Strooi er eventueel nog wat geraspte pecorino over en kruid met zwarte peper.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5