Wie zelf kookt, eet minder en gezonder

123-vr-koken-groenten-gezond-170-01.jpg

nieuws Wie zelf kookt, eet minder calorieën, eet gevarieerder en gezonder. Dat blijkt uit een studie van de American Public Health Association .
Een huisbereide maaltijd bevat gemiddeld minder koolhydraten en minder vetstoffen dan een maaltijd buitenshuis. Personen die vijf of zes keer per week koken, eten ook evenwichtiger en gebruiken minder calorieën.

De studie analyseerde het eetgedrag van meer dan 9000 personen van twintig jaar en ouder.
• Wie maximaal één keer per week zelf kookte (8% van de deelnemers) consumeerde gemiddeld 2.301 calorieën, 84 g vet en 135 g suiker per dag.
• Wie zes tot 7 keren week thuis kookte consumeerde daarentegen gemiddeld 2164 calorieën, 81 g vet en 119 g suiker per dag.

Laatst bijgewerkt: februari 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram