huidziekten

Waarom word je grijs en kaal als je ouder wordt?

video 10/07/2021

Je eerste grijze haar. Het zijn van die momenten waarop je je rot schrikt. Of het moment waarop iemand je ouder schat dan je bent en je daar helemaal niet meer blij mee bent. Waarom word je eigenlijk jonger of ouder geschat?

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hoe voorkom je maskne?

nieuws 3/06/2021

Al gehoord van maskne? Het is een soort acne die veroorzaakt wordt door het dragen van een mondmasker. Vooral mensen met een gevoelige huid hebben er last van. Een aantal tips om maskne te voorkomen.

lees meer »

Test jezelf: zonnen en zonneproducten

testen 12/05/2021

Zonnebrandmiddelen zijn van essentieel belang om (ernstige) schade aan de huid veroorzaakt door UV-stralen te voorkomen. Maar deze producten moet je echter correct gebruiken. Doe je dat?

lees meer »

Belangrijke ontdekking in strijd tegen kaalheid: molecuul Gas6

nieuws 12/04/2021

Het wordt algemeen aangenomen dat stress bijdraagt tot haarverlies en kaalheid, maar wetenschappers van de Amerikaanse Harvard-universiteit hebben nu ook ontdekt hoe dat precies in zijn werk gaat. Volgens hen speelt een specifiek eiwitmolecuul, Gas6 genaamd, een cruciale rol.

lees meer »

Test jezelf: heb jij last van Rosacea of couperose?

testen 15/02/2021

Rosacea of couperose is een ongevaarlijke maar ontsierende huidafwijking in het gelaat. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar.

lees meer »

Veel huidkankers blijven onopgemerkt tijdens coronacrisis

nieuws 30/10/2020

Stichting Kankerregister meldde enkele maanden geleden al dat het aantal kankerdiagnoses sterk daalde, omdat mensen doktersbezoeken uitstellen door de coronapandemie. Bij huidkanker en melanomen was de daling van het aantal diagnoses het scherpst, tot meer dan 60%.

lees meer »

Hoe je huid beschermen bij eczeem?

Hoe je huid beschermen bij eczeem?
dossier 30/08/2022

Het is heel belangrijk om de gevoelige huid bij kinderen (of volwassenen) met contitutioneel eczeem goed te verzorgen. Probeer de huid zo weinig mogelijk te irriteren en zorg ervoor dat deze altijd een beschermlaag heeft.

lees meer »

Wat als je huid geen zonlicht verdraagt?

nieuws 21/01/2021

De meesten onder ons kijken uit naar zonnige zomerdagen, maar voor mensen met lichtovergevoeligheid zijn die een ware beproeving. Bij hen veroorzaken de zonnestralen namelijk ernstige huidproblemen, door een kwalijke reactie van het immuunsysteem.

lees meer »

Kan voeding acne uitlokken of verergeren?

Kan voeding acne uitlokken of verergeren?
dossier 30/08/2022

Acne is een frequent probleem bij jonge mensen. Naar schatting heeft ongeveer 90% van de mannen en 80% van de vrouwen ooit acne gehad. Dat heeft te maken met bepaalde hormoonveranderingen. De een heeft er meer of langer last van dan de ander

lees meer »

Wat kan je doen tegen acne?

Wat kan je doen tegen acne?
dossier 4/11/2019

Acne is een frequent probleem bij jonge mensen. Naar schatting heeft ongeveer 90% van de mannen en 80% van de vrouwen ooit acne gehad. Doorgaans verdwijnt acne spontaan na de puberteit.

lees meer »

Wat kan je doen tegen overdreven zweten (hyperhidrosis)?

Wat kan je doen tegen overdreven zweten (hyperhidrosis)?
dossier 14/06/2019

Hyperhydrosis is teveel en/of continue zweten, vooral van de oksels, de handpalmen of de voetzolen. De klachten ontstaan meestal vanaf 10-20 jarige leeftijd en houden dan vaak tientallen jaren aan. Bij sommige mensen is hyperhidrosis vanaf de geboorte aanwezig.

lees meer »

Hoofdluizen behandelen: hoe werkt de nat-kam-methode?

Hoofdluizen behandelen: hoe werkt de nat-kam-methode?
dossier 7/09/2023

Hoofdluis verspreidt zich snel - vooral onder kinderen. Grijp meteen in als je hoofdluizen ontdekt. Het is erg belangrijk om iedereen met luizen gelijktijdig te behandelen. Wordt één persoon met hoofdluizen niet behandeld, dan bestaat de kans dat de behandelde personen snel weer besmet raken.

lees meer »

Hoe krijg je wratten?

Hoe krijg je wratten?
dossier 8/11/2019

Wratten zijn vleeskleurige of bruinachtige gezwelletjes die meestal pijnloos zijn, behalve op de voetzool. We maken een onderscheid tussen genitale en niet-genitale wratten.

lees meer »

Slakkenslijm als gelaatsverzorging: 'Het heeft potentieel'

nieuws 5/11/2019

De Oude Grieken gebruikten het al om wondjes te verzorgen en ook de Koreanen zijn al jarenlang fan. Gelaatsverzorging met slakkenslijm heeft intussen ook zijn weg gevonden naar Belgische beautycentra. ‘Er is al basisonderzoek gebeurd naar slakkenslijm, en het heeft potentieel.'

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram