Het Schmallenbergvirus is een nieuw virus dat herkauwers kan ziek maken en dat sinds eind vorig jaar in België en in de ons omringende landen is opgedoken.
Product buiten het bereik van kinderen bewaren.
Na het hervullen uw handen afspoelen en drogen.
veel gevallen kunt u de toiletblokjes-houders hergebruiken.
De Waalse regering heeft het mogelijk gemaakt dat andere ontsmettingsmiddelen dan chloor worden gebruikt in zwembaden. De nieuwe regeling geldt voor publieke en private zwembaden.
Mensen die in een ziekenhuis of een woonzorgcentrum worden opgenomen en hun familieleden, maken zich vaak ongerust over het risico op een zogenaamde ziekenhuis- of zorginfectie.
Javel of bleekwater is een oplossing van natriumhypochloriet in water. Het wordt in het huishouden vaak aangewend als bleekmiddel en als ontsmettingsmiddel.
De benzinepomp is een van de belangrijkste broedplaatsen van ziektekiemen, zo blijkt uit onderzoek van de hygiëne-afdeling van de Amerikaanse Kimberly-Clark Corporation.
Het vernevelen of verdampen van essentiële oliën – ook bekend als aromatherapie – wordt op grote schaal aangeprezen voor haar luchtzuiverende eigenschappen.
Zoals in andere plaatsen waar veel mensen samenkomen (openbaar vervoer, wachtzalen in administraties, bioscoopzalen, enz.),kunnen mensen in een wachtzaal infectiekiemen verspreiden,
Het is belangrijk uw bubbelbad of uw hottub goed te onderhouden. Net zoals bij zwembaden bestaat immers een gevaar voor schimmels en besmettingen zoals legionella.
Naar aanleiding van de recente overstromingen heeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid een aantal gezondheidsadviezen over groenten uit de tuin, putwater en water in huis opgesteld.
Triclosan, een stof die in heel wat tandpasta's, desinfecterende zepen en andere beautyproducten zit, zou gevaarlijk kunnen zijn voor je ongeboren baby.
Een vuiltje in het oog (stof, een vliegje, een korreltje zand, een splinter van hout of ijzer...) kan heel vervelend zijn: u hebt een branderig en pijnlijk gevoel, het oog is rood, begint te tranen, enz.
Onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie van het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam hebben voor het eerst de antibacteriële werking van honing ontrafeld.
De ernst van een snijwond hangt af van de diepte, vorm en lengte van de snee, de aard van de bloeding (aderlijk en/of slagaderlijk), de mate van vervuiling en de druk waarmee de huid er mee in aanraking komt (stoten).