Recept: ovenschotel met zalm, zoete aardappel en feta
recepten
Deze ovenschotel is supersimpel en de smaakcombinatie is heerlijk! Ideaal voor als je vooraf alles wilt klaarmaken.
Vlak voor het serveren moet je enkel nog je schotel in de oven schuiven.
Baktijd: 35 minuten
Lees ook: Is rode zalm gezonder dan roze zalm?
Ingrediënten voor 4 personen
4 middelgrote zoete aardappelen
scheutje olijfolie
een paar takjes verse tijm
200 g babyspinazie
400 g kleine trostomaten
4 zalmfilets
100 g feta
Lees ook: Is gerookte zalm gezond?
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes.
- Leg de plakjes op een bakplaat of een grote ovenschaal en verdeel er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper en zout en rits er de tijm over.
- Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven.
- Verdeel hier dan de babyspinazie over en leg de tomaatjes erop.
- Dep de zalm droog en leg de filets in het midden van de bakplaat. Kruid alles royaal met peper en zout.
- Zet terug in de oven en bak 10 minuten. Verdeel dan de feta over de schotel en bak nog eens 5 minuten. Serveer meteen.
Lees ook: Recept: penne met zalm en prei
Een recept uit het boek 'Gezellig Kokerellen' - 'Lekker evenwichtig genieten' van Ellen Van Gool
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Ellen Van Gool
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist