Duurzaam en lokaal samenwerken voor een betere perinatale gezinsondersteuning

nieuws Al vóór de geboorte veroorzaakt kansarmoede ongelijkheid in gezondheid en toekomstkansen. De periode voor en na de geboorte is bovendien bepalend voor de (emotionele) ontwikkeling van het kind en ideaal om de vaardigheden van ouders te onderkennen en te versterken.
Netwerking tussen structuren is belangrijk om te zorgen voor continuïteit en coherentie in de gezinsondersteuning en voor een globale perinatale begeleiding van de gezinnen. Meer en betere samenwerking tussen de medische en sociale actoren, tussen de vele ‘eilandjes van goede praktijk’ is daarbij cruciaal. Lokaal moet worden gezocht naar duurzame, complementaire en multidisciplinaire partnerschappen die het daadwerkelijk gebruik van universele diensten bevorderen, in het bijzonder door de gezinnen die ze het meest nodig hebben.

Daarom wenst de Koning Boudewijnstichting voor de tweede keer een financieel duwtje in de rug te geven aan lokale initiatieven die dit soort samenwerkingsverbanden uitbouwen ter ondersteuning van kansarme gezinnen in de praktijk.

Voor wie?
Huizen van het Kind, medische, paramedische als sociale zorgverleners en diensten, ziekenhuizen, gynaecologen, vroedvrouwen, huisartsen, wijkgezondheids¬centra, aanbieders van gezinszorg/kraamzorg, consultatiebureaus, inloopteams, prenatale steunpunten, expertisecentra kraamzorg, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG’s), Centra voor Algemeen Welzijn (CAW's), Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW's), gemeentebesturen, verenigingen waar armen het woord nemen, buurtwerkingen, diensten voor personen met een migratieachtergrond en vluchtelingen, enzovoort.

Meer info


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram