dieren

Wat geef je je kat te drinken?

Wat geef je je kat te drinken?
nieuws 6/07/2015

Het is een gangbaar idee dat een volwassen kat melk moet drinken, maar dat is helemaal niet zo. Een kat heeft water nodig. Hieronder een paar tips om het dier voldoende te hydrateren.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Wat te doen bij een slangenbeet

dossier 15/07/2014

Als je een top tien van de meest angstaanjagende dieren zou opmaken, hoort de slang er zeker bij. Een slang is een dier dat iedereen kent, maar de gevaren en de mogelijke bijwerkingen van een beet zijn minder gekend.

lees meer »

Hondsdolheid: voorzichtig met dieren in het buitenland

Hondsdolheid: voorzichtig met dieren in het buitenland
nieuws 10/07/2014

Alhoewel de ziekte in de meeste West-Europese landen niet meer voorkomt, wordt ze soms toch nog aangetroffen, ook in ons land. Meestal gaat het dan om dieren die uit het buitenland zijn geïmporteerd. Zo werden in ons land in 2007 en 2008 twee gevallen van hondsdolheid vastgesteld.

lees meer »

Alle cosmetica in EU dierproefvrij

nieuws 18/04/2013

Sinds 11 maart 2013 mogen in de EU geen cosmetica meer verkocht worden die getest zijn op dieren. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa al verboden.

lees meer »

Benzinepomp broedplaats ziektekiemen

nieuws 14/01/2012

De benzinepomp is een van de belangrijkste broedplaatsen van ziektekiemen, zo blijkt uit onderzoek van de hygiëne-afdeling van de Amerikaanse Kimberly-Clark Corporation.

lees meer »

Dieren in ziekenhuizen

dossier 18/07/2007

De Hoge Gezondheidsraad pleit in een advies voor het toelaten van gezelschapsdieren (honden en katten) tot rusthuizen, psychiatrische instellingen en instellingen voor chronisch zieken.

lees meer »

Dermatophilose

dossier 19/04/2006

Dermatophilose is een vrij onschuldige huidaandoening die wordt veroorzaakt door Dermatophilus congolense, een algemeen voorkomende bacterie. De aandoening wordt op de mens overgebracht via direct contact met de aangetaste huid van besmette dieren.

lees meer »

Vlekziekte of visroos

Vlekziekte of visroos
dossier 14/12/2005

Vlekziekte is een besmettelijke ziekte die vooral bij varkens, maar ook bij pluimvee (kalkoenen...), lammeren, honden, en vissen voorkomt. Een andere naam is trouwens visroos. Ook de mens kan besmet worden.

lees meer »

Hantavirose

dossier 27/11/2003

Hantavirose is een infectie door het hantavirus die via verschillende soorten kleine knaagdieren wordt overgedragen op de mens. Deze infectie maakt deel uit van de groep van de zgn. 'hemorragische koortsen'.

lees meer »

Mijn verhaal: noodlottige hondebeet

Mijn verhaal: noodlottige hondebeet
mijn verhaal 28/06/2003

Een jaar geleden wordt Kees tijdens een ongelukkige samenloop van omstandigheden gebeten door een van hun honden. Na het lezen van dit verhaal zal je toch een gewaarschuwd iemand zijn!

lees meer »

Vogelgriep: de meest gestelde vragen

Vogelgriep: de meest gestelde vragen
dossier 28/04/2003

Vogelgriep, aviaire influenza, wordt veroorzaakt door een virus en is vooral zeer besmettelijk voor kippen en kalkoenen. Het gaat bij deze dieren om een snel verlopende ziekte die duidelijk zichtbaar is en tot sterfte leidt.

lees meer »

Verhoogt blootstelling aan katten astmarisico?

nieuws 17/12/2002

Het is onduidelijk of blootstelling aan katten tijdens de eerste levensjaren een risico vormt op de ontwikkeling van astma. Lange tijd werd aangenomen dat dit het geval is, maar de laatste tijd zijn enkele studies verschenen die het omgekeerde beweren

lees meer »

Huisdieren oorzaak van maagzweer?

Huisdieren oorzaak van maagzweer?
nieuws 13/09/2002

Bij kinderen die in een kinderdagverblijf verblijven of die een huisider hebben, wordt meer Helicobacter pilori gevonden, een bacterie die verantwoordelijk wordt geacht voor de overgrote meerderheid van de maagzweren.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram