EHBO

Wat doen bij een snijwonde?

Wat doen bij een snijwonde?
nieuws 27/07/2007

De ernst van een snijwond hangt af van de diepte, vorm en lengte van de snee, de aard van de bloeding (aderlijk en/of slagaderlijk), de mate van vervuiling en de druk waarmee de huid er mee in aanraking komt (stoten).

lees meer »

Waarom een 4X4 auto gevaarlijker is

nieuws 13/02/2006

4X4 auto’s zijn gevaarlijker voor voetgangers dan gewone auto’s, zo blijkt uit een Britse studie. Niet omdat ze zwaarder zijn, maar omdat ze hoger zijn en de bumper ook hoger zit.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Hersenletsel bij boksers en voetballers

nieuws 30/01/2004

De helft van alle voetballers krijgt ergens in de sportloopbaan een hersenschudding. Er zijn aanwijzingen dat veelvuldig koppen ook een rol kan spelen bij het ontstaan van chronisch hersenletsel.

lees meer »

Wanneer antibiotica na honden- of kattenbeet?

nieuws 29/08/2003

Bij niet-adequate aanpak zou ongeveer 20 procent van de bijtwonden door honden, en 50 procent of meer van de bijtwonden door katten uiteindelijk geïnfecteerd raken. De grootste aandacht dient te worden besteed aan de klassieke aanbevelingen i.v.m. adequate wondverzorging

lees meer »

Mijn verhaal: noodlottige hondebeet

Mijn verhaal: noodlottige hondebeet
mijn verhaal 28/06/2003

Een jaar geleden wordt Kees tijdens een ongelukkige samenloop van omstandigheden gebeten door een van hun honden. Na het lezen van dit verhaal zal je toch een gewaarschuwd iemand zijn!

lees meer »

Binnenkort gezichtstransplantatie mogelijk

nieuws 16/05/2003

Het zal binnen afzienbare tijd mogelijk zijn om een gezicht van een overledene te transplanteren naar een ernstig verminkte patiënt. Een groep chirurgen van het Universitair Medisch Centrum in het Nederlandse Utrecht

lees meer »

Hartbewaking op afstand

nieuws 25/11/2002

In Rotterdam houdt de dienstdoende cardioloog zijn patiënten sinds kort op afstand in de gaten. Met draadloze zakcomputers zijn alle benodigde gegevens in een mum van tijd voorhanden. Vierentwintig uur per dag.

lees meer »

Ook kinderen hebben wasvoorschriften

nieuws 21/11/2002

Van alle thuisongevallen mondt amper 2 % uit in brandwonden. Maar de gevolgen van die brandwonden zijn vaak erg zwaar en helaas onomkeerbaar. Iemand die ernstig verbrand is, is verminkt voor zijn verdere leven.

lees meer »

Zalfjes bij spier- en gewrichtspijnen

Zalfjes bij spier- en gewrichtspijnen
dossier 25/07/2002

Er bestaan een hele reeks zalven, sprays, gels, oliën, enz. die spier-, gewrichts- en andere pijnen moeten helpen verlichten. Of ze daadwerkelijke enige zin hebben, is voor de meeste van deze producten twijfelachtig.

lees meer »

Cursus helper Rode Kruis

nieuws 7/09/2001

Vzw Vormingsinstituut Rode Kruis Vlaanderen start woensdag 26 september 2001 met een cursus levensbedreigende situaties in afdeling Borgerhout. De cursus stelt je in staat te handelen bij levensbedreigende situaties zoals hartstilstand, verstikking, brandwonden, …

lees meer »

Voorkom ongevallen met de grasmaaier

nieuws 19/06/2001

In de Verenigde Staten worden elk jaar meer dan 9.000 kinderen en tieners in een ziekenhuis opgenomen wegens een ongeval met een grasmaaier, zo blijkt uit een studie van de American Academy of Pediatrics (AAP). Vooral zitmaaiers blijken veel ongelukken te veroorzaken.

lees meer »

Brandwonden: water, de rest komt later

Brandwonden: water, de rest komt later
dossier 1/03/2001

Door snel en correct te reageren, kan de omvang en de ernst van een brandwonde vaak sterk beperkt worden. Maar wat betekent dit concreet? Wat moet je doen, en vooral niet doen wanneer iemand zich verbrandt?

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram