dranken

Waarom u loden waterleidingen best vervangt

nieuws 31/07/2014

Lood is een ongewenste stof in drinkwater. Het schaadt de gezondheid, vooral bij kinderen in hun ontwikkeling. Sinds eind 2013 is de norm voor de hoeveelheid lood die het drinkwater in Vlaanderen mag bevatten verstrengd van 25 naar 10 microgram per liter.

lees meer »

Video: Levercirrose

Video: Levercirrose
video 22/07/2014

In deze video wordt uitgelegd wat levercirrose is. Men vertelt je hoe levercirrose kan ontstaan en welke symptomen gepaard gaan bij deze leveraandoening. Tot slot komt aan bod hoe de diagnose wordt gesteld en wat de beste behandeling is bij levercirrose.

lees meer »

Hoe drinkwater ontsmetten?

Hoe drinkwater ontsmetten?
nieuws 19/07/2014

In landen met een lage hygiënische standaard is het beter om geen leidingwater te drinken, en uiteraard ook geen water uit een beek of rivier. Kook of ontsmet (leiding)water altijd voor u het drinkt. Welke methode(s) gebruikt u het best om water geschikt te maken als drinkwater?

lees meer »

Ook alcohol- en drugscontroles voor watersporters

Ook alcohol- en drugscontroles voor watersporters
nieuws 15/07/2014

Kitesurfers, windsurfers en andere watersporters mogen deze zomer aan onze kust en op binnenwateren alcohol- en drugscontroles verwachten. Er vonden in het verleden al alcohol- en drugstests plaats op het water, vooral op de binnenwateren en bij bestuurders van een motor- of zeilboot.

lees meer »

Alcohol belangrijk risico voor mondholtekanker

Alcohol belangrijk risico voor mondholtekanker
nieuws 10/07/2014

Nieuw Nederlands onderzoek van Maastricht UMC, Universiteit Maastricht en TNO Leiden, gefinancierd door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, bevestigt dat alcohol en roken risicofactoren zijn voor de verschillende vormen van hoofd-halskanker.

lees meer »

Liever een stuk fruit dan een glas sap?

nieuws 24/06/2014

Je kunt een stuk fruit per dag vervangen door een glas sinaasappelsap, grapefruitsap of ananassap omdat deze sappen relatief veel vitamine C en foliumzuur bevatten. Maar bij de bereiding van sap gaan wel voedingsstoffen verloren, zoals vezels en vitamine C.

lees meer »

Voorzichtig met cafeïnehoudende pepmiddelen

nieuws 18/06/2014

Volgens recent Duits onderzoek begint het hart van iemand die een energiedrankje met cafeïne drinkt ongeveer na een uur sterker samen te trekken. Naast een mix van vitaminen en mineralen bevatten energiedranken vaak ook cafeïne.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Koffie verkleint de kans op diabetes

Koffie verkleint de kans op diabetes
nieuws 31/05/2014

Koffie verkleint de kans op diabetes type 2 en hoe meer je ervan drinkt, hoe beter. Dat wordt bevestigd in een nieuw onderzoek van de Harvard Universiteit in het vakblad Diabetologia.

lees meer »

Mythe gezondheidseffect rode wijn sneuvelt

nieuws 16/05/2014

Resveratrol, een antioxidant in rode wijn, werd lang een beschermend effect toegedicht. Wie één glaasje rode wijn per dag drinkt, heeft een lager risico op kanker en op hart- en vaatziekten. Die uitleg blijkt niet te kloppen, zo stellen Amerikaanse onderzoekers.

lees meer »

Alcohol doodt 3,3 miljoen mensen

nieuws 13/05/2014

In 2012 eiste alcoholmisbruik wereldwijd 3,3 miljoen levens, zo stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport. Europeanen drinken het meest.

lees meer »

Rauwe melk altijd verhitten vóór consumptie

nieuws 15/04/2014

In de context van de huidige trend naar meer natuurlijke en lokale producten, wint de consumptie van rauwe melk aan populariteit. Deze trend wordt verder gevoed door de perceptie dat verhitten van melk de nutritionele en mogelijke gezondheidsbevorderende eigenschappen van melk zou vernietigen.

lees meer »

Zelfs bij 0,1 promille meer ongevallen

nieuws 7/04/2014

Zelfs een minieme hoeveelheid alcohol verhoogt het risico op verkeersongevallen. Volgens Amerikaanse onderzoekers veroorzaken automobilisten met 0,1 promille in het bloed bijna dubbel zoveel ongevallen dan nuchtere bestuurders.

lees meer »

Fabrikanten misleiden bij producten met stevia

Fabrikanten misleiden bij producten met stevia
nieuws 4/04/2014

Fabrikanten zetten kletspraatjes op het etiket bij producten met stevia, volgens de Nederlandse Consumentenbond. Bij omschrijvingen als ‘natuurlijke zoetstoffen’, ‘weinig calorieën’ en ‘nul procent suiker’ zitten wat addertjes onder het gras, stelt de organisatie.

lees meer »

Sojavoeding veilig voor zuigelingen

nieuws 25/03/2014

Volgens een studie aan het UZ Brussel is zuigelingenvoeding op basis van soja veilig. Er zijn geen verschillen gevonden tussen de groei en ontwikkeling van kinderen gevoed als baby met sojazuigelingenvoeding en kinderen gevoed met zuigelingenmelk op basis van koemelk.

lees meer »

Aspartaam is veilig

nieuws 20/02/2014

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is veilig bij de huidige aanvaardbare dagelijkse inname (ADI). Dat zegt het Europese Voedselagentschap EFSA in een nieuw rapport.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram