gedrag en emoties

Zomervakantie voorbij? Dan scheiden koppels vaker

nieuws 16/10/2016

De zomervakantie kan een negatieve invloed hebben op je relatie. Uit onderzoekscijfers van de Universiteit van Washington blijkt namelijk dat er tijdens de zomer - vooral in de maand augustus - veel getrouwde koppels beslissen om te scheiden.

lees meer »

Met de fiets naar school

dossier 10/10/2016

In september schiet het nieuwe schooljaar uit zijn startblokken. Misschien gaat jouw kind dit jaar met de fiets naar school? Dat is fijn, want de fiets is een gezond, goedkoop en milieuvriendelijk vervoersmiddel. Deze vier tips helpen je kind veilig op weg.

lees meer »

We verlangen massaal meer naar rust

nieuws 9/10/2016

Te druk, te weinig tijd, te veel willen, het is een strijd waar heel veel mensen vandaag mee worstelen. Een juiste balans vinden in het combineren van werk, gezin en vrije tijd is meer dan ooit een uitdaging.

lees meer »

Waarom wenen vrouwen meer dan mannen?

nieuws 30/09/2016

Vrouwen huilen gemiddeld twee tot vier keer per maand (of 30 tot 64 keren per jaar), mannen eens in de twee maanden (of 6 tot 17 keer per jaar). Vrouwen huilen ook langer dan mannen: een vrouwelijke huilbui duurt gemiddeld zes minuten, die van een man gemiddeld twee à drie minuten.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Het Angelman Syndroom

Het Angelman Syndroom
dossier 29/09/2016

Het Angelman Syndroom (AS) is een genetische aandoening waardoor er een aangeboren stoornis ontstaat in de hersenontwikkeling. Dit leidt tot motorische en verstandelijke beperkingen, een ernstige spraakstoornis, typische gelaatskenmerken en vaak epilepsie.

lees meer »

Verpleegkundigen leren praten over seks

nieuws 23/09/2016

Praten over seks. Het is niet altijd vanzelfsprekend. Ook niet in de gezondheidszorg. Wat zeg je als verpleegkundige als een patiënt je na een operatie vraagt wanneer hij opnieuw seks mag hebben?

lees meer »

Ook vaders depressief na geboorte

Ook vaders depressief na geboorte
nieuws 21/09/2016

Tussen de 4 tot 25 % van de vaders ervaart in de eerste drie maanden na de geboorte van hun baby gevoelens van postnatale klachten, vooral in de eerste 3 tot 6 maanden na de geboorte, zo blijkt uit studies. Vaak gaat een postnatale depressie bij de vader samen met een depressie bij de moeder.

lees meer »

Ex-rokers drinken minder alcohol

Ex-rokers drinken minder alcohol
nieuws 19/09/2016

Goed nieuws voor ex-rokers: ze drinken minder alcohol dan rokers. Een Engels onderzoek legt een verband tussen deze twee gezondheidsbedreigende substanties. De studie toont aan dat wie in de week voorafgaand aan het onderzoek is gestopt met roken, minder alcohol drinkt.

lees meer »

Drift en koppigheid

dossier 18/09/2016

In de leeftijdsfase van anderhalf tot vier jaar vertonen alle kinderen koppig en driftig gedrag. Niet elk kind zal even vaak koppig en driftig gedrag stellen. Er bestaan grote verschillen tussen kinderen onderling.

lees meer »

Zindelijk worden: potje of toilet?

Zindelijk worden: potje of toilet?
nieuws 14/09/2016

Elk eenvoudig potje is goed op voorwaarde dat: uw kindje stevig zit (niet wankel of wiebelen) beide voetjes op de grond steunen de knietjes op gelijke hoogte als de heupen staan of ietsje hoger.

lees meer »

Welke dranken meenemen naar school?

dossier 12/09/2016

De drankjes die kinderen meenemen naar school verdienen de nodige aandacht. Nog al te vaak kiezen ouders en kinderen voor gesuikerde dranken. Nochtans niet de meest gezonde keuze.

lees meer »

Tabak is schadelijk voor een optimaal seksleven

Tabak is schadelijk voor een optimaal seksleven
nieuws 11/09/2016

In heel wat films staat de sigaret synoniem voor glamour en verleiding. Iedereen kent wel zo’n beeld van een mooie verleidster omgeven door rook, terwijl ze, een sigaret in haar elegante hand, praat met haar hartendief.

lees meer »

Kinderen en Liegen

Kinderen en Liegen
dossier 5/09/2016

Alle kinderen liegen wel eens maar als kinderen vaak liegen, is het voor ouders erg moeilijk om hun kinderen te blijven vertrouwen.

lees meer »

Kinderhersenen reageren anders op Rilatine

Kinderhersenen reageren anders op Rilatine
nieuws 4/09/2016

Rilatine, het medicijn voor de behandeling van ADHD, werkt in het zich ontwikkelend brein van kinderen anders dan bij volwassenen. Dit blijkt uit onderzoek in het AMC in Amsterdam, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in JAMA Psychiatry.

lees meer »

Rokende vaders onderschatten risico voor eigen baby

Rokende vaders onderschatten risico voor eigen baby
nieuws 2/09/2016

Vaders die roken, weten dat dat slecht is voor hun zwangere vrouw en hun kind. Alle reden om te stoppen, zegt driekwart van hen. Toch blijven de meeste vaders roken. De kans op longziekten en wiegendood is dan groter en deze kinderen krijgen niet de kans om rookvrij op te groeien.

lees meer »

Nagelbijten en duimzuigen beschermt tegen allergie

Nagelbijten en duimzuigen beschermt tegen allergie
nieuws 25/08/2016

Kinderen die op jonge leeftijd op hun nagels bijten of op hun duim zuigen zouden minder kans hebben op het ontwikkelen van allergieën op latere leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek in Nieuw-Zeeland gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift Pediatrics.

lees meer »

Hoe het snackgedrag van kinderen verminderen?

Hoe het snackgedrag van kinderen verminderen?
nieuws 25/08/2016

Als ouders een hoge betrokkenheid tonen en hun kinderen ondersteunen, zijn die eerder geneigd snacks en andere ongezonde tussendoortjes te laten staan. Dat blijkt uit onderzoek aan het Maastricht UMC+. De meeste kinderen in Nederland consumeren te veel energierijke tussendoortjes en dranken.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram