Ramen schoonmaken is een hele klus. Het is dan ook behoorlijk frustrerend als je nadien strepen opmerkt. Wij geven je vier tips van een professionele ruitenwasser om je ruiten perfect en streeploos te laten glanzen.
Parelwratjes of waterwratjes (molluscum contagiosum) is een veel voorkomende huiduitslag bij kinderen tot 10 jaar. Hoe kan je ze herkennen, onderscheiden van andere aandoeningen, en hoe moet je ze behandelen?
Wist je dat er soms meer bacteriën in je herbruikbare fles kunnen zitten dan op een wc-bril? Vooral als je je fles niet regelmatig schoonmaakt of hem dagen laat staan, wordt het een voedingsbodem voor bacteriën. En daar kun je serieus ziek van worden.
Antigeursprays, luchtverfrissers en omgevingsparfums verspreiden vaak componenten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zeker voor de luchtwegen. Maar er zijn alternatieven.
Slecht werkende of slecht onderhouden toestellen verhogen de kans op CO-vergiftiging. Zeker als je huis niet goed verlucht wordt. Koolstofmonoxidevergiftiging is de meest dodelijke vorm van vergiftiging in België. Jaarlijks vallen er ongeveer 60 dodelijke slachtoffers.
Veel mensen hebben geen droogkast, of kiezen ervoor om die niet te gebruiken, om zo energie te sparen. In de zomer kan je makkelijk je was buiten laten drogen, maar in de winter staat het droogrek binnenshuis. Daardoor kan het langer duren vooraleer de was droog is, en het kan ook risico’s inhouden voor je gezondheid.
Veel mensen spoelen een kippenfilet (maar ook rauwe vis, garnalen...) met water voor ze die bereiden. Ze denken daarmee mogelijk schadelijke organismen te kunnen vermijden. Is dat een goed idee?
Omdat ze een basisproduct zijn in de keuken, kopen mensen ajuinen vaak in grote hoeveelheden. De kans bestaat dan dat ze zacht worden of beginnen te kiemen voordat je ze kan gebruiken. Belangrijk is dus dat je uien op de juiste manier bewaart.
Een restje pizza of ovenschotel weer opwarmen, dat kan perfect in de oven of microgolfoven. Maar hoe vermijd je dat die heerlijke overschotjes uitdrogen? Een handige tip.
Je koopt een hele zak aardappelen om wat voorraad in huis te hebben maar na enige tijd begint er hier en daar plots eentje te kiemen. Is die dan nog eetbaar? En hoe kan je dat kiemen voorkomen?
Ben je langer dan een week niet thuis geweest? Dan is het verstandig alle koud- en warmwaterkranen één minuut lang te openen. Kies bij mengkranen voor de middelste stand zodat zowel de koud- als de warmwaterleidingen worden gespoeld.
Radon is na roken de belangrijkste oorzaak van longkanker in ons land. Het gas komt van nature vrij uit de bodem en uit bepaalde bouwmaterialen. Je kan zelf checken of je in een radon-risicogebied woont en je kan zelfs de radonconcentratie meten in je woning.
Chemicaliën en aluminium in deodorant kan ervoor zorgen dat er gele ‘zweetvlekken’ ontstaan in witte kleding. Hoe sneller je die aanpakt, hoe makkelijker je ze kan verwijderen. Maar hoe doe je dat dan best, als wassen met een gewoon wasmiddel niet volstaat?
Talkpoeder is opnieuw onder de loep genomen vanwege mogelijke gezondheidsrisico's. De WHO heeft talkpoeder in een recent rapport geclassificeerd als "waarschijnlijk kankerverwekkend”. Wat betekent dat?
Er is nooit een slecht moment om een barbecue te organiseren, maar hoe krijg je het rooster van je barbecue makkelijk proper zonder gebruik te maken van chemische producten? Probeer eens een van deze zes opties.
Men denkt vaak dat plastic snijplanken gemakkelijker schoon te maken zijn en dus automatisch ook hygiënischer zijn. Maar is dat wel zo? En hoe moet je een snijplank onderhouden?
Bij overstromingen wordt regenwater, oppervlaktewater (beken of rivieren), rioolwater en water uit septische putten meegevoerd. Dit water kan belast zijn met micro-organismen die achterblijven wanneer het water zich terugtrekt. Is het nog veilig om de groenten te eten?
Een nieuwe lente, een schone keuken. Hoe ga jij te werk? Voordat je gewapend met zwabber en zeepsop aan de slag gaat, lees eerst deze 5 fabels en doe er je voordeel mee.
Heb je al eens bleke vlekken in je ondergoed opgemerkt en je afgevraagd vanwaar die komen? Of, belangrijker nog, hoe je de bleekvlekken verwijdert? Eigenlijk heeft het allemaal te maken met de zuurtegraad van je vaginale afscheiding. Een woordje uitleg.
Heb je gele vlekken op je matras ontdekt bij het verschonen van je bedlakens? Die zijn niet alleen wansmakelijk, maar ook onhygiënisch. Hoe komen ze daar? En vooral, hoe krijg je ze weg?
Een open haard, kolen- of houtkachel zijn de grootste milieuvervuilers in huis. Tijdens het stoken komen gassen en stofdeeltjes vrij die slecht zijn voor de gezondheid van de bewoners én de buren.
Termieten zijn ondergrondse insecten die in kolonies leven. Ze voeden zich met hout en kunnen schade toebrengen aan huizen en andere gebouwen. Door extreme weersomstandigheden (hittegolven) stijgt de kans dat ze ook bij ons opduiken.
Bedwantsen zijn kleine beestjes die leven van bloed van onder andere mensen. Ze danken hun naam aan de plek waar ze meestal te vinden zijn, namelijk in en rond het bed, in de zoom van matrassen, beddengoed, bedframe, enzovoort. Hoe kan je jouw kamer checken op bedwantsen?
Op vuile kleren huizen miljoenen bacteriën, huismijten en schimmels. Om die te elimineren zou je minimaal op 60 graden moeten wassen, maar dat is voor veel kleren veel te heet en bovendien verbruik je op die manier ook veel meer energie. Hoe was je dan best je kleren?
Voor een gezonde man maakt het niet per se uit of hij zit of staat om te plassen, beide posities lijken prima te zijn. Dat gezegd zijnde, heeft zittend plassen toch nog een aantal extra voordelen...
Vlooien zijn beweeglijke, vleugelloze, bruinzwarte insecten die op hun gastheer springen om bloed te zuigen. Ze veroorzaken daardoor huidirritatie en/of jeuk. Sommige soorten kunnen ziekten overbrengen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken wonen ze niet op dieren, maar gewoon in huis.