huishouden

Vijftien tips voor een gezonde schoonmaak

nieuws 19/02/2016

Bij verkeerd gebruik van huishoudproducten kunnen schadelijke dampen vrijkomen. Volgens het antigifcentrum zijn huishoudproducten na geneesmiddelen de grootste oorzaak van ongevallen. Ook ons afvalwater wordt vervuild door chemische middelen die we thuis gebruiken voor de schoonmaak.

lees meer »

Wat kunt u doen als er te veel radon in uw huis zit?

nieuws 25/11/2015

Radon is een geurloos, kleurloos en smaakloos gas dat van nature aanwezig in (rotsige) ondergrond. Wanneer radon vanuit de bodem in gebouwen binnendringt via barstjes of via leidingen, dan kan het zich opstapelen en hoge concentraties bereiken.

lees meer »

Parelwratjes zijn zeer besmettelijk

dossier 30/07/2015

Veel kinderen hebben last van zogenaamde parelwratjes of waterwratjes (mollusca contagiosa). Parelwratjes zijn kleine en gladde, meestal witte of huidkleurige wratjes die als ze volgroeid zijn vaak een centraal kratertje vertonen.

lees meer »

Kent u de nieuwe gevaarssymbolen voor huishoudproducten?

Kent u de nieuwe gevaarssymbolen voor huishoudproducten?
nieuws 11/07/2015

Chemische huishoudproducten zoals was-, vaatwas- en schoonmaakmiddelen, javel, producten voor vloeronderhoud, ontstoppers, lijmen en verven, lakken, white spirit, afbijtmiddelen, luchtverfrissers, ontgeurders en ongedierte- en onkruidbestrijdingsmiddelen krijgen een nieuw etiket.

lees meer »

Is uw wasmachine een bron van schimmelziektes?

Is uw wasmachine een bron van schimmelziektes?
nieuws 1/07/2015

Moderne wasmachines zijn ontwikkeld om schoon te wassen bij lagere temperaturen. Dit heeft als nadeel dat in bepaalde onderdelen van de wasmachine schimmels en bacteriën kunnen overleven die ziektes kunnen veroorzaken bij de mens.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Is uw huis kindproof?

nieuws 28/10/2014

VeiligheidNL lanceert een nieuwe app waarmee ouders van jonge kinderen kunnen checken of hun huis veilig is. De app is ontwikkeld omdat uit onderzoek blijkt dat het ontbreken van ervaring bij ouders een rol speelt bij ongevallen van hun kinderen

lees meer »

Invriezen: zo hoort het.

dossier 27/08/2014

In het najaar wordt er volop geoogst en geplukt. De voedingswaarde van diepgevroren groenten en fruit is vergelijkbaar met die van verse producten, op voorwaarde dat de voedingsmiddelen correct worden ingevroren.

lees meer »

Mierenlokdoos: niet gevaarlijk voor kinderen

nieuws 14/08/2014

Een mierenlokdoos bestaat uit een plat doosje met meerdere openingen waarlangs mieren makkelijk in en uit kunnen kruipen. Binnenin bevindt zich een tamelijk dikke, stroperige vloeistof. Deze gesuikerde vloeistof trekt de mieren aan.

lees meer »

I prefer 30: wassen op 30°C

nieuws 19/06/2014

De federaties van de producenten van wasmiddelen lanceren een campagne om wassen op lage temperatuur te promoten. Doel: minder energieverbruik, en dus een lagere CO2-uitstoot. Goed voor uw was, en goed voor het klimaat.

lees meer »

Oorzaken allergieën ontrafeld

Oorzaken allergieën ontrafeld
nieuws 2/06/2014

Uit onderzoek aan het UZ Gent blijkt dat allergieën het gevolg zijn van herkenning van allergenen door dendritische cellen. Deze cellen zijn een soort alarmcellen; zij detecteren lichaamsvreemde stoffen en zorgen er samen met de slijmvliescellen voor dat een allergie in gang wordt gezet.

lees meer »

Beter geen geurkaarsen en huisparfums

nieuws 5/05/2014

Een Europees onderzoek waaraan de consumentenorganisatie Test Aankoop meewerkte, bevestigt dat geurkaarsen, huisparfums en andere luchtverfrissers in mindere of meerdere mate de binnenlucht vervuilen.

lees meer »

Voorzichtig met capsules vloeibaar wasmiddel

Voorzichtig met capsules vloeibaar wasmiddel
nieuws 15/03/2014

Liquid caps, zakjes van wateroplosbaar folie gevuld met geconcentreerd wasmiddel, kunnen in de trommel van de wasmachine geplaatst worden, waarna het wasgoed er bovenop gelegd wordt en de was gedraaid kan worden.

lees meer »

Aantal voedselinfecties neemt toe

nieuws 16/01/2014

Vorig jaar werden in Nederland 2.607 mensen ziek door een voedselinfectie, in 2011 slechts 977. Vier mensen overleden ten gevolge daarvan. Dat blijkt uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

lees meer »

RIVM ontwikkelt toolkit hygiëne

RIVM ontwikkelt toolkit hygiëne
nieuws 11/01/2014

Hygiëne verkleint de kans op ziekte. Regelmatig handen wassen, etensresten op de juiste manier bewaren en verwarmen en geen kattenbak verschonen als je zwanger bent. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is het kennelijk niet.

lees meer »

Wat met restjes tijdens de kerstdagen?

dossier 10/12/2013

Het gebeurt wel vaker. Na de maaltijd kom je tot de vaststelling dat niet alles op is. Is dit een reden om alle overschotjes onmiddellijk naar de vuilnisemmer te verwijzen? Neen!

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram