kind

Explosieve stijging van ADHD-medicatie

nieuws 26/10/2013

Het gebruik van ADHD-medicatie voor zes maanden of langer onder kinderen is vervijfvoudigd. Dat blijkt uit onderzoek in Denemarken bij kinderen van 6 tot 13 jaar. Deze trend is volgens de auteurs wereldwijd.

lees meer »

Kinderen hebben vitamine D supplement nodig

nieuws 24/10/2013

Alle kinderen hebben vanaf de geboorte tot de leeftijd van zes jaar elke dag een supplement vitamine D nodig. Dat zeggen Kind & Gezin en de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde in een nieuwe aanbeveling.

lees meer »

Ouders met jonge kinderen (iets) ongezonder

Ouders met jonge kinderen (iets) ongezonder
nieuws 20/10/2013

Slechts één op de drie ouders met kinderen jonger dan 12 eet voldoende fruit. En slechts 22 procent heeft voldoende lichaamsbeweging, zo blijkt uit een onderzoek bij de gebruikers van de Kilootje minder-coach van CM.

lees meer »

Koorts bij kinderen duurt gemiddeld 4 dagen

nieuws 15/10/2013

Koorts bij kinderen die niet ernstig ziek zijn duurt gemiddeld 4 dagen, en slechts 3,2% van deze kinderen ontwikkelt een ernstige ziekte. Dat blijkt uit onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gepubliceerd in The Journal of the American Board of Family Medicine.

lees meer »

Wat voor beestjes zijn luizen?

Wat voor beestjes zijn luizen?
dossier 27/09/2013

Hoofdluizen zijn vervelende beestjes die hevige jeuk veroorzaken, maar zijn zeker geen schande: iedereen kan ze krijgen. Maar wat zijn luizen nu eigenlijk?

lees meer »

CT-scan bij kind verhoogt kans op kanker

CT-scan bij kind verhoogt kans op kanker
nieuws 21/09/2013

CT-scans op jonge leeftijd kunnen de kans op kanker met 24 procent verhogen. Dit tonen Australische en Europese onderzoekers aan in de grootste studie tot nu toe naar het effect van CT-scans.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Een natte broek op school

Een natte broek op school
nieuws 8/09/2013

Natte broekjes of urinaire incontinentie overdag komt bij schoolkinderen veel vaker voor dan men denkt. Op zevenjarige leeftijd heeft zo’n 6 tot 12% van de kinderen er last van, meisjes meer dan dubbel zo vaak als jongens.

lees meer »

Geen muggenmelk met DEET in handbagage

nieuws 2/09/2013

Reizigers op Brussels Airport (Zaventem) kunnen dezer dagen voor een verrassing komen te staan. Antimuggenproducten met het bestanddeel DEET mogen niet meer in de handbagage en verdwijnen bij de controle in de afvalbak.

lees meer »

Bijtende peuters

Bijtende peuters
dossier 28/08/2013

Als je kind een ander kind of persoon bijt, schrik je wel eens. Toch is dit gedrag vaak voorkomend bij peuters en bestaan er enkele tips om hiermee om te gaan.

lees meer »

Kinderen onveilig in de auto

Kinderen onveilig in de auto
nieuws 26/08/2013

Uit onderzoek van de Nederlandse Task Force Kinderveiligheid blijkt dat 73 % van de ouders hun kinderen (0-4 jaar) niet veilig vervoert in de auto.

lees meer »

Veroorzaakt virus de ziekte van Crohn?

Veroorzaakt virus de ziekte van Crohn?
nieuws 19/08/2013

Zweedse onderzoekers hebben bij kinderen met de ziekte van Crohn een veel voorkomend darmvirus (enterovirus) in de ingewanden aangetroffen. Het is de eerste keer dat een verband wordt gelegd tussen de ziekte van Crohn en een virus.

lees meer »

Groen maakt mensen gezonder

Groen maakt mensen gezonder
nieuws 15/08/2013

Groen maakt mensen gezonder, bevordert sociale contacten, lokt meer toeristen en investeerders, trekt de waarde van huizen op, maakt dagen van strenge vorst of hittegolven draaglijker, enzovoort.

lees meer »

Waterkwaliteit waterspeeltuinen OK

nieuws 14/08/2013

In Vlaanderen zijn de laatste jaren meer en meer waterspeeltuinen en/of -fonteinen geïnstalleerd. De afdeling Toezicht Volksgezondheid (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid) 13 in watergeplaatste speeltuinen/fonteinen en 23 waterspeeltuinen op vaste grond.

lees meer »

Waterpokken (Varicella) en zona: geen ontstekingsremmers

nieuws 28/07/2013

Waterpokken (Varicella) en zona zijn virale aandoeningen die veroorzaakt worden door het herpes zoster virus. Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) raadt het gebruik van niet-steroidale ontstekingsremmers (NSAID’s) ten stelligste af.

lees meer »

ADHD-medicatie werkt niet op de lange termijn

nieuws 8/07/2013

Negen op tien kinderen met matige tot ernstige ADHD hebben blijvende klachten, ook als ze al geruime tijd worden behandeld met geneesmiddelen. Dat melden onderzoekers van het Amerikaanse Johns Hopkins Children's Center.

lees meer »

Liever lui dan dom?

dossier 25/04/2013

«Elk kind presteert beter op school en vindt leren aangenamer als het gemotiveerd is», zegt Willy Lens, motivatiepsycholoog. Als antwoord op een brief van een moeder dat haar kind Roel niet graag meer studeert.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram