neus- keel- en oorziekten

Oorimplantaat verhelpt oorsuizing

nieuws 14/03/2005

Antwerpse artsen hebben een methode ontdekt om ernstige oorsuizingen te bestrijden. Een elektronisch oorimplantaat dat bij doven het gehoor herstelt, blijkt ook spookgeluiden in de hersenen te onderdrukken.

lees meer »

Geen oordruppels bij oorontsteking

nieuws 2/05/2002

De Folia Farmaceutica heeft een officiële publicatie over geneesmiddelen uitgegeven met de steun van het ministerie van Volksgezondheid en waarschuwt voor het gebruik van oordruppels met antibiotica bij acute middenoorontstekingen.

lees meer »

Huisarts brengt veilige oorkrabber op de markt

nieuws 25/02/2002

Mensen die graag in hun oren peuteren zijn voortaan niet meer aangewezen op balpen, lucifer, paperclip of wattenstaafje. Een huisarts uit Terneuzen heeft een veilig en effectief alternatief ontworpen en op de markt gebracht.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Fopspeen en oorontsteking

nieuws 23/03/2001

Volgens een studie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde kunnen ouders het optreden van een middenoorontsteking (otitis media) in grote mate voorkomen door zuigelingen zo weinig mogelijk, en zo mogelijk alleen bij het inslapen een fopspeen

lees meer »

Middenoorontsteking en voedselallergie

dossier 3/09/2000

Bij het ontstaan van middenooraandoeningen zou voedselallergie als één van de mogelijke oorzaken genoemd worden. Voedselallergie behoort waarschijnlijk tot het meest controversiële gebied in het domein van de allergie.

lees meer »

Hifi-gevaren

nieuws 1/09/2000

Mensen die vaak of gedurende lange tijd in een lawaaierige omgeving doorbrengen, lopen een risico op onherstelbare schade aan het gehoor.

lees meer »

Wanneer antibiotica bij middenoorontsteking?

nieuws 1/09/2000

Middenooronsteking (Otitis Mdia Acuta) is een veel voorkomende aandoening, vooral bij kinderen. In ongeveer de helft van de gevallen is de oorzaak een besmetting met pneumokokken, in zowat 40% van de gevallen is geen bacteriële oorzaak te vinden.

lees meer »

Heesheid

dossier 1/09/2000

Heesheid is meestal een onschuldig verschijnsel bij een luchtweginfectie, maar af en toe is een hese stem het eerste teken van keelkanker. Raadpleeg daarom steeds je dokter wanneer je stem het laat afweten.

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram