suikers

Een vegetarisch dieet bij diabetes?

nieuws 16/01/2015

Een vegetarisch of veganistisch dieet bij diabetespatiënten biedt bescheiden voordelen zoals een betere controle van de bloedsuikerspiegel en lagere waardes bij bloedsuikercontroles, in vergelijking met een normale, gezonde voeding met vlees.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Risico’s van een te lange (overdragen) zwangerschap (serotoniteit)

Risico’s van een te lange (overdragen) zwangerschap (serotoniteit)
dossier 5/08/2019

Een gemiddelde zwangerschap duurt veertig weken, gerekend vanaf de eerste dag van uw laatste menstruatie. Als u bevalt tussen 37 en 42 weken zwangerschap is dat op tijd (à terme). Als u 42 voltooide weken (294 dagen) of langer zwanger bent, bent u over tijd (postterme zwangerschap of serotiniteit).

lees meer »

Zijn aardappelen ongezond?

nieuws 18/11/2014

TV-kok en zelfverklaarde voedingsdeskundige Pascale Naessens lanceerde een oproep aan consumenten om in plaats van aardappelen of pasta meer groenten te eisen op restaurant.

lees meer »

Belg poetst tanden te weinig

nieuws 27/10/2014

Uit een enquête van het tandpastamerk Colgate blijkt dat meer dan 90% van de Belgen al eens een gaatje heeft gehad. Slechts 3% van de personen ouder dan 30 bevestigen nog nooit een gaatje te hebben gehad.

lees meer »

Veroorzaken kunstmatige zoetstoffen diabetes?

nieuws 27/10/2014

Volgens een studie in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature zouden kunstmatige zoetstoffen zoals sacharine, sucralose en aspartaam de samenstelling van de darmflora veranderen en zo suikerziekte kunnen uitlokken.

lees meer »

De kracht van de peulvucht

nieuws 7/10/2014

Peulvruchten zijn een belangrijke bron van koolhydraten en andere voedingsstoffen, ze kunnen op tal van manieren, vers of gedroogd en in tal van gerechten gebruikt worden en kunnen bovendien vlees vervangen in een maaltijd.

lees meer »

Fabrikanten misleiden bij producten met stevia

nieuws 31/03/2014

Fabrikanten zetten kletspraatjes op het etiket bij producten met stevia, volgens de Nederlandse Consumentenbond. Bij omschrijvingen als ‘natuurlijke zoetstoffen’, ‘weinig calorieën’ en ‘nul procent suiker’ zitten wat addertjes onder het gras, stelt de organisatie.

lees meer »

Aspartaam is veilig

nieuws 30/06/2022

De kunstmatige zoetstof Aspartaam is veilig bij de huidige aanvaardbare dagelijkse inname (ADI). Dat zegt het Europese Voedselagentschap EFSA in een nieuw rapport.

lees meer »

Feesttips voor diabetici

nieuws 5/08/2019

Mensen met diabetes mogen gerust feesten en hoeven zeker geen geheelonthouder te zijn. Maar ze houden best wel rekening met een aantal zaken.

lees meer »

Europa verklaart zoetstof aspartaam veilig

nieuws 5/11/2019

Ondanks wat eerder werd geloofd, zou de zoetstof aspartaam (E951) veilig zijn bij normaal gebruik, zo stelt de Europese Voedselwarenautoriteit (EFSA) dinsdag na ‘nauwkeurige’ bestudering van al het wetenschappelijk onderzoek over de populaire suikervervanger.

lees meer »

Helpt een flink ontbijt om af te vallen?

nieuws 5/12/2019

Geregeld duiken er berichten op dat een goed ontbijt helpt om uw gewicht op peil te houden of zelfs om af te vallen. Dat wordt nu bevestigd in een Amerikaans onderzoek in het medisch tijdschrift Obesity.

lees meer »

Brood en gezondheid

Brood en gezondheid
dossier 11/04/2019

Over brood circuleren de laatste tijd diverse onheilstijdingen. Brood zou een dikmaker zijn, te veel mensen zouden allergisch of intolerant zijn aan tarwe-eiwitten (gluten) om brood als een gezond voedingsmiddel aan te bevelen.

lees meer »

Drink genoeg tijdens de examens

nieuws 7/07/2022

Tijdens de examens moet u niet alleen gezond eten, met veel groente, fruit en brood, maar ook genoeg drinken, minstens 1,5 liter per dag. Het minste tekort aan vocht kan een negatief effect hebben op uw fysieke en mentale mogelijkheden.

lees meer »

Biomerkers: een glazen bol voor hart- en vaatziekten?

nieuws 13/07/2022

Biomerkers zijn stoffen in het lichaam die kunnen wijzen op een bepaalde aandoening, zoals glucose bij diabetes. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) onderzocht of het meten van sommige ‘klassieke’ en nieuwe biomerkers kan helpen bij het voorspellen van hart- en vaatziekten,

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram