Eind oktober 2013 startte het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dikkedarmkanker is de tweede meest voorkomende doodsoorzaak door kanker, bij mannen en vrouwen.
Meestal geven we pralines, een mooi boeket bloemen of een mooi juweel aan onze mama. Wij roepen iedereen op om dit jaar eens origineel te zijn en te kiezen voor een buitengewoon en solidair Moederdag cadeau: een keizersnede,
Een Europees onderzoek waaraan de consumentenorganisatie Test Aankoop meewerkte, bevestigt dat geurkaarsen, huisparfums en andere luchtverfrissers in mindere of meerdere mate de binnenlucht vervuilen.
Bijna 60% van de in België in beslag genomen huidblekende cosmeticaproducten bevatten één of meerdere illegale bestanddelen die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.
Nauwelijks drie op tien Belgen gaat jaarlijks op bezoek bij de tandarts. Nochtans is tandverzorging de laatste jaren financieel beter toegankelijk geworden. Wat houdt ons dan tegen?
Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt wat al lang geweten is: speciale allergeendichte matras- en kussenhoezen tegen huisstofmijt hebben weinig of geen zin.
De reacties die patiënten op sociale media geven over hun behandeling zijn bruikbaar om inzicht te krijgen in de kwaliteit van zorg. Deze informatie is daarom een goede aanvulling op ander kwaliteitsonderzoek.
Liquid caps, zakjes van wateroplosbaar folie gevuld met geconcentreerd wasmiddel, kunnen in de trommel van de wasmachine geplaatst worden, waarna het wasgoed er bovenop gelegd wordt en de was gedraaid kan worden.
Alle ouders - of het nu over ouders van pasgeborenen gaat of ouders van pubers - stellen zich wel eens vragen over de ontwikkeling, de gezondheid of de opvoeding van hun kind.
Volgens een studie uit Australië in het vakblad Developmental Psychology voelen oudere vrouwen zich het minst gelukkig als ze samen met hun echtgenoot zijn.
Vorig jaar werden in Nederland 2.607 mensen ziek door een voedselinfectie, in 2011 slechts 977. Vier mensen overleden ten gevolge daarvan. Dat blijkt uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Hygiëne verkleint de kans op ziekte. Regelmatig handen wassen, etensresten op de juiste manier bewaren en verwarmen en geen kattenbak verschonen als je zwanger bent. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is het kennelijk niet.
Vanaf 60 verandert er wel wat in ons leven. Het lichaam voelt niet meer hetzelfde als toen men jonger was, de rol in de samenleving verandert door pensionering, men wordt geconfronteerd met verlies van vrienden of geliefden, men heeft meer vrije tijd dan voorheen,…
De huidige negentigplussers zijn gezonder en actiever in vergelijking met hun leeftijdsgenoten tien jaar geleden. Dit blijkt uit grootschalig Deens onderzoek dat is gepubliceerd in The Lancet.
In het pensioendebat werd recent voorgesteld om de pensioenleeftijd te koppelen aan de levensverwachting en meer bepaald de gezonde levensverwachting. Dat we langer leven en langer gaan leven is een feit.
Bijna 1 op 2 Belgen kampt met overgewicht. Het aantal kinderen met overgewicht lijkt de laatste jaren te stabiliseren. Maar steeds meer kinderen kampen met obesitas, een extreme vorm van overgewicht.
Slechthorende of dove kinderen met een cochleair implantaat (CI) hebben als tiener minder psychische problemen dan kinderen met een gewoon hoorapparaat. Dat blijkt uit een studie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Het gebeurt wel vaker. Na de maaltijd kom je tot de vaststelling dat niet alles op is. Is dit een reden om alle overschotjes onmiddellijk naar de vuilnisemmer te verwijzen? Neen!
Een enquête van de Belgische Cardiologische Liga uitgevoerd bij 500 Belgische vijftigplussers toont aan dat de Belg over het algemeen behoorlijk goed op de hoogte is van de risicoverhogende factoren voor een hartinfarct, maar dat hij dat risico bij zichzelf onderschat.
Mensen in armoede gaan maar de helft zo vaak naar de tandarts voor een preventieve controle dan anderen. Ze gaan ook minder naar de huisarts en vaker naar de spoeddienst, zo wijst een CM-studie uit.
Jongeren tussen 8 en 12 jaar drinken gemiddeld minder dan 1 liter per dag. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Club van Kinderdiëtisten (CEDE),